A-SIS helpt Dilisco bij optimaliseren logistieke operatie

Dilisco, onderdeel van Albin Michel, een bekende Franse uitgeverij en distributeur van boeken, heeft A-SIS opdracht gegeven om de warehouse logistiek te reorganiseren. De Franse softwarespecialist levert het LMxt Warehouse Management Systeem in combinatie met strategisch en operationeel advies. Bijzonder aan de samenwerking is de afgesproken winstdeling.

Om de groei van haar activiteiten beter op te kunnen vangen en om de prestaties van haar magazijnen te verbeteren, besloot Dilisco het LMxt WMS van A-SIS te implementeren. “Om onze processen te beheren , gebruikten wij voorheen de logistieke modules uit een AS400 ERP-pakket, maar dit platform is toch meer geschikt voor boekhouden en marketing. We moesten onze productiviteit maximaliseren om onze logistieke ontwikkeling te kunnen stimuleren”, licht algemeen directeur Alessandro Vai toe.
De keuze voor A-SIS, onderdeel van Savoye Divisie, was voor Dilisco een logische. Reeds in 2015 vroeg het bedrijf de Savoye Divisie om de orderverzamelzones van haar 20.000 m2 tellende magazijn in Chéniers te mechaniseren. “Maar ook het product zelf overtuigde ons”, vult Vai aan. “We ontvingen van meerdere spelers uit de sector zeer positieve feedback over deze WMS oplossing.”

Voorraadcapaciteit gestegen

Bij de modernisering van haar processen stapte Dilisco over op RFID; eerst bij de goederenontvangst en het voorraadbeheer en vervolgens – eerder dit jaar – bij de ordervoorbereiding. Inmiddels zijn de resultaten overduidelijk: Behalve de voordelen van de traceerbaarheid en de tijdwinsten, beschikt Dilisco in het magazijn in Chéniers over 10% meer voorraadcapaciteit, middels 2.000 locaties en 22 werkstations.
Mede dankzij het LMxt WMS kan bovendien een aantal nieuwe diensten worden aangeboden. Zo is een oplossing mogelijk waarbij documenten automatisch worden toegevoegd, aangestuurd door het LM Warehouse Control System. Een Data Manager systeem meet, weegt en fotografeert de artikelen automatisch.
De werkzaamheden in het magazijn zullen een verdere boost krijgen door de toepassing van de laatste innovaties van A-SIS: een nieuwe generatie Pick-to-Light displays, een multimodaal mobiliteitssysteem en het PeakScreen systeem, bestaande uit een HD OLED scherm op een hoofdeksel en ondersteund door een voice command functionaliteit.

Een verbeterplan met winstdeling

Dankzij de optimalisatie zag Dilisco reeds de flexibiliteit toenemen. Ook wist het bedrijf de klantenservice verder te verbeteren. Maar er zit meer in het vat, blijkt uit onderzoek van A-SIS.
Het onderzoek leidde tot een actieplan voor 2017, waarbij de focus vooral ligt op optimalisatie van de volumes, het aanvullen van de voorraden en het beheer van retourstromen. Deze strategische samenwerking tussen de twee bedrijven werd in een bijzondere structuur gegoten. Alle werkzaamheden, gevolgd door productiviteits- en prestatie indicatoren, zullen worden gefinancierd door de behaalde besparingen.

Tags:

A-SIS, Intralogistiek, Pick-to-light, RFID, Savoye, Warehouse management systeem, Warehousing, WMS

Copyright © 2023. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.