ABM Greiffenberger breidt assortiment tandwielkasten uit

Voor uiteenlopende en veelzijdige industriële toepassingen heeft ABM Greiffenberger Antriebstechnik haar portfolio aan efficiënte haakse tandwielkasten uitgebreid. Het bedrijf biedt de tandwielkasten in de uitvoeringen KG 62 tot en met KG 823 nu aan met een koppel variërend van 60 tot 800 Nm. Voor de klanten betekent dit nog meer toepassingsmogelijkheden.

Ongeveer twee derde van de in Duitsland industrieel toegepaste energie gaat naar aandrijftechniek. Gebruikers hebben daarom aanzienlijk minder kosten als zij gebruikmaken van energiebesparende tandwielmotoren. De twee- resp. drietraps haakse tandwielkasten van ABM Greiffenberger overtuigen onder meer door hun hoge vermogensdichtheid van meer dan 90 procent. Daarmee zijn ze aanmerkelijk efficiënter dan wormoverbrengingen, die slechts een rendement tussen 40 en 70 procent behalen.

Dankzij de speciale constructie van de aandrijvingen is een ruimtebesparende montage mogelijk en zijn hoge radiale krachten toegestaan. Als type motoren komen zowel asynchrone als Sinochron-motoren in aanmerking. Bij toepassingen waarbij gebruik wordt gemaakt van de Sinochron-motor kan een omvormer worden geïntegreerd. Op die manier zijn er geen extra interfaces nodig. ABM Greiffenberger biedt de haakse tandwielkasten voor complexe toepassingen aan in een premium-motorversie met uitgebreide specificaties, zoals een hoge beschermingsklasse of een geïntegreerde omvormer. Voor minder veeleisende toepassingen is de zuinige medium-serie motoren geschikt.

De haakse tandwielkasten bieden een zeer flexibele aandrijfoplossing met een lange levensduur en geluidsarme werking. De verschillende uitvoeringen met optimale afstemming van de elektrische en mechanische aandrijfparameters biedt de gebruiker vele mogelijkheden tot uitbreiding. Motorcontrollers worden bijvoorbeeld op de motor zelf of als op zichzelf staande versie gebruikt. Dit zorgt voor meer flexibiliteit. De haakse tandwielkasten kunnen op alle ABM-motoren van de premium- en medium-serie worden gemonteerd.

Moderne aandrijfoplossingen moeten vooral onder moeilijke omstandigheden betrouwbaar en nauwkeurig werken. Met de ABM-componenten zijn grote dynamiek en betrouwbaarheid ook bij gebruik in een veeleisende omgeving zoals diepvriesmagazijnen gewaarborgd. De haakse tandwielkasten zijn gemaakt van spuitgietaluminium. Daardoor zijn ze licht, sterk. Dankzij hun aluminiumbehuizing zijn ze bovendien zeer corrosiebestendig. Steekbare aansluitingen maken eenvoudige montage en installatie mogelijk. De aandrijvingen zijn compact gebouwd en vrijwel onderhoudsvrij. Hierdoor bespaart u tijd en kosten. Ze zijn verkrijgbaar in de uitvoeringen KG 62 (60 Nm koppel), KG 102 (100 Nm), KG 252 (250 Nm), KG 452 (450 Nm) en KG 823 (800 Nm).

Tags:

ABM, ABM Greiffenberger, Tandwielkasten, Tandwielkast\

Gerelateerd nieuws

Lees alle items

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.