Blom zet groeiambitie onverminderd voort met nieuwe Still trucks

Blom Opleidingen schafte vorig jaar nog 39 nieuwe Still trucks aan. De investering onderstreepte de ambitieuze groeiambities van een van ’s lands grootste opleiders op het gebied van intern transport. Onlangs werd de opleidingsvloot verder uitgebreid met nog eens 38 nieuwe Still trucks bij. Blom streeft naar 30.000 cursisten volgend jaar.

Blom Opleidingen timmert hard aan de weg. Vorig jaar opende de opleider vijf nieuwe opleidingslocaties; in Amersfoort, Deventer en Doetinchem, Wijchen en Emmen. Het netwerk is inmiddels uitgebouwd naar 20 opleidingslocaties. “En daarbij blijft het niet”, weet algemeen directeur Roy Groothuis. “Op korte termijn willen we doorgroeien naar 22 vestigingen. Met name in het midden en westen van het land telt ons netwerk nog een aantal ‘white spots’. Met een landelijk dekkend netwerk kunnen we onze dienstverlening verder verbeteren.”

Weloverwogen keuze

De recente aanschaf van 38 nieuwe Still trucks is voor de opleider een belangrijke stap bij het verwezenlijken van die ambities. Groothuis: “Dit is het begin van een grote verandering binnen ons wagenpark. We gaan voor 1 partner, met 20 vestigingen moeten we het ons zo makkelijk mogelijk maken. Still is daarin de perfecte partner voor inkoop en service. Hengelo wordt de verkeerstoren van alle vestigingen, vanuit hier willen we de voertuigen kunnen monitoren middels de Fleetmanager.”
Blom schaft 22 nieuwe elektrische heftrucks, type RX 20-20P, 5 FM-X 14 reachtrucks en 5 meerijd stapelaars (EXV 14SF) aan. De vorkheftrucks en de reachtrucks worden voorzien van het Still Fleetmanager-systeem.

Fleetmanager

Blom gaat voor de basisfuncties van Fleetmanager, zoals toegangscontrole, het waarborgen van veiligheid en het monitoren van de trucks op afstand, met o.a. het bewaken van urenstanden en inzicht in efficiënt gebruik. Voor een gedegen rijopleiding is het aantal praktijkuren heel belangrijk. Actuele rapportages over het gebruik van de machine worden per cursist medegedeeld.
De cursist kan inzien hoelang hij op de truck heeft gereden, als praktisch bewijs, maar leert ook om op de meest energiezuinige manier met een truck te rijden.
Tijdens een lange cursus dag, kan het nog wel eens gebeuren dat men vergeet de truck op te laden. De volgende dag moeten de trucks echter weer klaar voor gebruik zijn. Het Fleetmanager-systeem geeft op afstand aan hoe het staat met de batterijrestcapaciteit. Hiermee voorkom je op een hele eenvoudige manier onnodige stilstand.

Bijkomend voordeel

Still-adviseurs hebben nu een extra tool in handen om hun klanten en prospects een goede opleiding aan te bieden voor de gewenste intern transportopleidingen. Dankzij het groeiende netwerk van Blom Opleidingen is de opleidingslocatie altijd in de buurt. Landelijk opererende klanten kunnen zelfs door heel Nederland worden bediend. Bovendien stijgt met het aantal locaties ook het aantal startdata. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten. Tevens zal Still alle rijopleidingen van haar eigen medewerkers onder gaan brengen bij Blom.

Tags:

BLOM, BLOM Opleidingen, Heftruckopleidingen, Heftrucks, Intern transport, Intralogistiek, Reachtrucks, Still, Still Fleetmanager

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.