Konings-Zuivel optimaliseert logistiek uit één hand

Konings-Zuivel, specialist in toetjes en andere gekoelde zuivelproducten optimaliseert haar logistiek met een nieuwe dc in Bleiswijk. Still leverde hiervoor de magazijninrichting, trucks en beschermingsmiddelen uit één hand.

Bob Zonneveld: “Met alles onder één dak bereiken we een hogere logistieke efficientie”.

Met de ingebruikname van het nieuwe distributiecentrum op het Prisma Park in Bleiswijk zet Konings-Zuivel een grote stap naar verdere efficiëntie binnen het logistieke proces. De nieuwbouw van circa 10.000 m2 combineert de opslag en distributieactiviteiten van vier verschillende vestigingen in één dc. “Deze locatie in Bleiswijk ligt ideaal wat betreft alle transportstromen,” vertelt manager supply chain Bob Zonneveld. “We zitten dicht bij onze afzetmarkt van supermarkten en grootverbruikers, en kunnen beter dan voorheen de aangeleverde goederen ontvangen. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit gezien de beheersbaarheid van de THT-data en een efficiëntieslag in onze interne processen.”

Inrijstellingen meest praktisch

Inrijstellingen met een variatie aan kanaaldieptes bieden Konings-Zuivel de gewenste flexibiliteit binnen het principe van compacte opslag.

Na uitgebreide studie en calculaties koos Konings-Zuivel opnieuw voor conventionele inrijstellingen als opslagmethode, zowel in de centrale koelhal (7 graden) als voor het separate ambient opslagcompartiment. “We hebben uitgebreid naar automatisering gekeken, maar dat bleek voor onze producten geen geschikte keuze”, vervolgt Bob Zonneveld. “Het assortiment wisselt per half jaar erg sterk en kent een hoge omloopsnelheid van relatief kleine batches. Inrijstellingen met een variatie aan kanaaldiepte bleken voor ons de beste en meest flexibele keuze voor compacte opslag.”

Turn Key opleveren

Voor de inrichting van het nieuwe, grotendeels gekoelde dc koos Konings-Zuivel voor Still, zowel wat betreft de stellingen als het intern transportmaterieel. “Via dealer Maat kwam Still voor ons als beste partij uit de tender naar voren”, verduidelijkt Bob Zonneveld. “Prijs en kwaliteit waren uiteraard belangrijk, maar ook het turn key opleveren inclusief de beschermingsmiddelen van A-Safe speelde een rol. Met 35 personeelsleden zijn wij als Konings Zuivel geen grote organisatie. Het is erg praktisch als je dan kunt vertrouwen op de expertise van je leveranciers.”

Herkenbaar en praktisch

Voor de afhandeling van de goederenstroom gebruikt Konings-Zuivel Still reachtrucks FM-X 14 met camera’s, actieve laststabilisatie, hoogtesensoren en Easy Target Plus hefhoogtevoorkeuze. Meeverhuisd van andere locaties zijn de RX20 elektrische heftrucks en EXU pallettrucks zowel in meeloop als meerijduitvoering. Samen met de inrijstellingen zijn het herkenbare producten voor de magazijnmedewerkers. Bob Zonneveld: “De werkmethodes zijn grotendeels gelijk gebleven en zorgen er mede voor dat we makkelijk konden overstappen naar deze nieuwe situatie. Belangrijk is tevens dat de medewerkers erg tevreden zijn. We zijn nog maar net operationeel, maar ze voelen zich al helemaal thuis.”

Bob Zonneveld werkt ad interim vanuit www.dapp.nl.

Tags:

Inrijstellingen, Intralogistiek, Still, Still Benelux, Still Intern Transport

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.