All the way – Hubtex FluX on tour door Nederland

De FluX, de nieuwste telg uit de Hubtex-familie, is momenteel op tour door Nederland. Importeur Van Hooff Intern Transport zet de unieke truck op demo waar de lasten lang en de omstandigheden lastig zijn. Met zijn flexibele vierweg-karakter biedt de Flux een oplossing zowel voor langgoed als gewone pallets. Logistics Inside NL volgde de opmerkelijke nieuwkomer tijdens zijn demo-tour.

We treffen de FluX 30 aan het werk tijdens zijn demo-week bij Alfa Deuren in het Gelderse Didam. Het bedrijf produceert o.a. sandwichpanelen met lengtes tot 12,5 meter. De lasten worden op draagarmstellingen opgeslagen en met traditionele Hubtex zijladers vervoerd. Voor het transport tussen productie en opslag gebruikt het bedrijf lange aanhangers en zelfs een omgebouwde voormalige SRV-wagen. Voor het beladen van vrachtwagens op het buitenterrein zetten ze elektrische heftrucks in omdat de zijlader met zijn massieve banden daar niet goed uit de voeten kan.

Veiliger werken

Bij Alfa Deuren in Didam rijdt de FluX 30 enkele dagen op proef en verplaatst hij lange lasten tot wel 12,5 meter lengte.

De Hubtex FluX heeft met zijn SE-banden geen problemen met klinkers, een drempeltje of stelconplaten. De truck rijdt, dankzij de HX-besturing vloeiend van een voorwaartse naar een zijwaartse beweging. Om de wielen van rijrichting te laten wisselen, hoeft de truck niet stil te staan. Dit voordeel scheelt bovendien slijtage van de banden omdat ze niet ‘wringen’ bij het kiezen van een andere richting.
“Voor ons biedt de Flux een veiligere oplossing als we het vergelijken met de gewone heftruck”, vertelt warehouse medewerker Fons van Straalen. “Om de wagens te laden en lossen heffen we de last over de wagen en andere heftrucks heen om het langgoed erin of eruit te krijgen. De panelen zijn echter zo licht, dat er altijd het gevaar dreigt dat ze van de vork ‘waaien’. Tevens kunnen we de truck voor het interne transport gebruiken en voor normale pallets. De Flux is voor ons beslist de moeite van het overwegen waard.”

Twee modellen

Ook met gewone pallets kan de compacte en universele vierweg truck makkelijk uit de voeten.

Hubtex biedt met de FluX 30 en 40 twee modellen met een hefcapaciteit van 3 en 4 ton. Beide varianten beschikken over een 48V installatie en bieden een hefhoogte tot 7.500 mm. Het selecteren van de rijrichtingen gebeurt intuïtief met de joystick. De slank gebouwde vaste mast staat centraal beschikt over een vorkspreider zodat de last op de juiste breedte opgenomen wordt. De zit in de ruime cabine is prima evenals het zicht rondom. Via het informatieve en heldere kleurendisplay ziet de bestuurder precies welke stuurpositie de wielen hebben en hoe de truck zal bewegen. Bediening van de FluX is vrij eenvoudig en zal, vooral na enige gewenning, een uniek en verrassend soepel stuurgedrag opleveren.

Tags:

FluX, Hubtex, Intralogistiek, Magazijntruck, Magazijntrucks, Meerwegtruck, Meerwegtrucks, Van Hooff, Van Hooff Intern Transport

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.