Video: Winnaars IFOY Awards 2019 bekend

Cargometer, Jungheinrich, ProGlove, The Raymond Corporation, Still en UniCarriers Europe ontvangen IFOY AWARDS in zes categorieën tijdens glamoureuze IFOY AWARD Night in de Weense Hofburg.

Na een uitvoerig selectie- en testtraject zijn de winnaars van de International Intralogistics and Forklift Truck of the Year Award, kort IFOY Award, op 26 april in het Weense Hofburg paleis in Wenen bekendgemaakt. Vertegenwoordigers van Cargometer, Jungheinrich, ProGlove, The Raymond Corporation, Still en UniCarriers Europe ontvingen de felbegeerde award in het bijzijn van meer dan 600 genodigden uit het bedrijfsleven, de politiek, de wetenschap en de media.

De 29 juryleden hadden 15 intralogistieke systemen, oplossingen en trucks in zes categorieën genomineerd voor de zevende ronde van de wereldwijde intralogistieke wedstrijd, en na een driedelige audit hun stem uitgebracht. Het resultaat bleef echter geheim tot de IFOY AWARD Night.

Traditioneel was het gejuich van de winnaars enorm toen de prijswinnaars bekend werden gemaakt. “In de start-up categorie, die voor het eerst werd uitgereikt, maar ook in de vijf andere categorieën, was de beslissing wederom moeilijk. De driedelige audit tijdens de IFOY TEST DAYS toonde aan dat sommige genomineerden hun concurrenten op de markt ver voor zijn als het gaat om innovatie en klantvoordeel”, benadrukte Anita Würmser, Managing Chairwoman van de IFOY jury.

Cargometer

In de categorie ‘Intralogistics Software’ won een Weens bedrijf de trofee, tot grote vreugde van de lokale gasten. Cargometer werd bekroond voor zijn On-the-fly Freight Dimensioning. Onder deze Engelse naam lanceerden de Oostenrijkers een tool voor lastdimensionering op rijdende heftrucks. De 3D-objectmeting wordt uitgevoerd met behulp van camera’s die op de dockdeuren zijn geïnstalleerd. De software biedt zelfs goed georganiseerde bedrijven de mogelijkheid om hun inkomsten te verhogen door de vrachttarieven correct te berekenen.

Jungheinrich

Jungheinrich won een award voor de meest innovatieve magazijntruck: de reachtruck ETV 216i. De ETV 216i is de eerste reachtruck ter wereld met een volledig geïntegreerde lithium-ion batterij en markeert het begin van een nieuwe generatie reachtrucks. De truck overtuigde de jury niet alleen met zijn prestaties, maar ook met zijn ontwerp. Omdat de conventionele loodzuuraccu werd vervangen door een lithium-ion batterij, ontstonden volledig nieuwe ontwerpmogelijkheden.

Raymond

De Amerikaanse Raymond Corporation werd voor het eerst genomineerd voor de IFOY-finale. Met de Raymond Virtual Reality Simulatorsleepte de dochteronderneming van Toyota in de categorie ‘Special of the Year’ zijn eerste IFOY Award in de wacht. Met behulp van een virtual reality bril kunnen hef- en magazijntruckchauffeurs worden getraind en getest op een echte truck. De oplossing geeft niet alleen een realistisch beeld van de werkomgeving, maar genereert ook nuttige informatie voor individuele trainingen.

Still

In de categorie ‘AGV & Intralogistics Robot’ won Still met zijn LiftRunner en LTX 50. De geautomatiseerde goederentrein oplossing automatiseert niet alleen het transport van lasten, maar ook het laden en lossen op de overdrachtstations. Met name die combinatie werd beloond. De kosteneffectieve oplossing is eenvoudig schaalbaar en biedt grote voordelen voor de klant, bijvoorbeeld bij het bevoorraden van productielijnen, aldus de jury.

UniCarriers

UniCarriers Europe werd bekroond voor de meest innovatieve vorkheftruck: de TX 3. Deze elektrische driewiel heftruck heeft een hefcapaciteit van 1,6 ton en scoorde met onder andere het uitstekende zicht rondom, het energieverbruik en diverse ergonomische verbeteringen. De belangrijkste innovatie, in de ogen van de jury: een ergonomische armleuning, verkrijgbaar met ofwel een normaal stuurwiel, of met een mini-stuurwiel, bekend uit het reachtrucksegment van de aanbieder.

ProGlove

De IFOY AWARD in de categorie ‘Startup of the Year’ werd gewonnen door een fabrikant uit München: ProGlove. Het bedrijf werd bekroond voor zijn gelijknamige intelligente handschoen voor het scannen van barcodes en 2D-codes. De start-up overtuigde met de ontwikkeling van een krachtige scanner ter grootte van een luciferdoosje, die eenvoudig op een handschoen kan worden geklikt, zodat de operator altijd beide handen vrij heeft om te werken.

Tags:

Cargometer, IFOY, IFOY Award, IFOY Awards, IFOY Awards 2019, Intraloistiek, Jungheinrich, ProGlove, Raymond, Still, UniCarriers

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.