Blokker automatiseert en mechaniseert distributiecentrum

In de afgelopen jaren zijn er binnen Blokker ingrijpende maatregelen uitgevoerd om de negatieve resultaten op termijn om te buigen en Blokker te herpositioneren in de markt. Deze positionering stelt ook eisen aan de inrichting van de logistieke organisatie. DC Geldermalsen wordt omgebouwd tot een volwaardig en modern omnichannel distributiecentrum. Inther heeft de opdracht gekregen om het DC te automatiseren én mechaniseren, met als doel de interne logistieke operatie een solide basis te geven voor de toekomst.

Het totale project bestaat uit een shuttlegangpad met ruim 4000 opslaglocaties, 65 Pick-to-Light karren, een Put-to-Wall oplossing ondersteund met Put-to-Light en 60 sorteerkarren, een automatische bakkenstapelaar die bakken uit de shuttle automatisch (en in de juiste volgorde) op dolly’s stapelt, circa 700 meter Inther Conveyor Equipment transportbanen voor het interne transport van orderbakken en verzenddozen en de bovenliggende Inther LC Software voor de Material Flow Control, het voorraadbeheer in de shuttle en de gateway tussen het Locus WMS, de Pick-to-Light karren en de Put-to-Wall oplossing.

Op dit moment is de ontwerpfase afgerond, is het merendeel van de onderdelen in bestelling en is Inther zich aan het voorbereiden op de installatiefase. De on-site installatie zal eind 2018/begin 2019 starten, om vervolgens midden 2019 volledig operationeel te zijn.

Tags:

Inther, Intralogistiek, Pick-to-light, Put to light, WMS

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.