Cabka-IPS presenteert nieuwe Twistlock Box en unieke pallet

Tijdens de Fruit Logistica, van 8 t/m 10 februari 2017 in Berlijn, presenteert Cabka-IPS voor het eerst de nieuwe versie van de Twistlock Box. De populaire inklapbare box is verkrijgbaar in de nieuwe afmetingen 300 x 400 mm. De nieuwe versie is een aanvulling op de bestaande 600 x 400 mm versie.

Kenmerkend voor het product is het actieve vergrendelingssysteem ‘Twistlock’. Dankzij dit systeem kan de box eenvoudig gehanteerd en snel vergrendeld en ontgrendeld worden. De gebruiker kan de box heel makkelijk openvouwen en weer opvouwen. Lege boxen kunnen compact opgeslagen worden dankzij de geringe hoogte van de box – opgevouwen is deze slechts 28 mm hoog. In totaal kunnen zo’n 10.296 Twistlock Boxen met de afmetingen 600 x 400 mm vervoerd worden in een vrachtwagen – dit betekent lagere proceskosten en minder CO2-uitstoot.

Unieke pallet

Een andere noviteit op de Cabka-IPS stand in Berlijn is de Euro E7. Deze nieuwe aanwinst combineert het beste uit twee werelden, namelijk de voordelen van de houten en kunststof pallets.
Door haar constructie is de Euro E7 uniek op de markt. De inrijopeningen, de hoogte van het dek en de klossen stemmen exact overeen met de afmetingen van een EPAL-europallet. De kunststof pallet kan dus probleemloos geïntegreerd worden in automatische opslag- en transportsystemen, die afgestemd zijn op het gebruik van en het werken met de standaard houten pallets. De Euro E7 kan zonder aanpassingsproblemen parallel naast houten pallets lopen in een transportsysteem, of dienen als shuttle voor defecte houten pallets. Stopsystemen, lichtbarrières en sensoren in de transportsystemen moeten niet extra aangepast worden.

Nog een groot voordeel voor de gebruikers van de Euro E7 zijn de lage complementaire kosten (zoals transport-, opslag- en handlingkosten en kosten bij breuk) en bijgevolg een hogere rentabiliteit, aldus Cabka-IPS. De lange levensduur (ook bij hoge rotaties), minder uitvaltijden en de lage transportkosten dankzij een laag nettogewicht spelen in het voordeel van deze pallet. Scherpe randen en houtsplinters die schade kunnen veroorzaken aan goederen en transportbandsystemen behoren definitief tot het verleden. Bovendien behoudt de Euro E7 haar materiaalwaarde op het einde van haar levensduur. Zij is 100% recyclebaar en kan door Cabka-IPS verwerkt worden tot nieuwe producten.

Tags:

Cabka-IPS, Euro-pallet, Fruit Logistica, Pallet, Pallets, Twistlock Box

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.