Cabka-IPS introduceert Heilbronner halve Europallet met RFID-techniek

Tijdens de LogiMAT 2017, van 14 t/m 16 maart in Stuttgart, stelt Cabka-IPS voor het eerst de nieuwe Heilbronner halve Europallet (HHP = Heilbronner Halbpalette) voorstellen. De pallet vormt een milieuvriendelijk en economisch alternatief voor de Düsseldorfer houten pallet en werd ontwikkeld als toekomstig standaardmodel voor productiebedrijven die een hoge automatiseringsgraad hebben.

De innovatieve ladingdrager overtuigt door zijn ergonomische hanteerbaarheid en hoge levensduur. Dankzij de nieuwste RFID-techniek kunnen zendingen op een eenvoudige manier worden getraceerd en kan het volledige beheer van de supply chain geoptimaliseerd worden. De kunststof pallet is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Cabka-IPS en het bedrijf GreenCycle dat deel uitmaakt van de Schwarz Group (Lidl en Kaufland).

De HHP heeft een nettogewicht van 6,5 kg en een statische draagcapaciteit van 2.000 kg. De dynamische draagcapaciteit bedraagt 1.000 kg. De pallet is gemaakt van robuust HDPE, volledig recyclebaar en kan eenvoudig schoongemaakt worden. Dat maakt de HHP ideaal voor inzet in bijvoorbeeld de levensmiddelenindustrie. In vergelijking met de houten pallet is het risico op verwondingen ook aanzienlijk lager. Scherpe kanten of splinters die de goederen of de transportbanden kunnen beschadigen, behoren definitief tot het verleden.

De HHP is tevens zeer geschikt voor gebruik op automatische rollen- en kettingbanen, omdat de pallet is uitgerust met drie slijtagebestendige, aluminium rails, die indien nodig  apart vervangen kunnen worden.
Om de pallets veilig en stabiel op elkaar te stapelen, heeft het dek drie 4 mm verzonken zones waarin de sleeplatten van de pallet erboven passen. Zo ontstaan randen die stevigheid bieden aan de gestapelde pallets, die daardoor niet kunnen gaan schuiven. De pallets kunnen ook gebruikt worden om kisten te fixeren.
De HHP is bovendien aan twee zijdes uitgerust met uitsparingen (haakjes) voor het bevestigen van stretchfolie. De folie hoeft daardoor niet meer onderaan de pallet te worden ‘vastgeknoopt’ en aanzienlijk sneller verwijderd worden.

Tags:

Cabka-IPS, Intralogistiek, Ladingdrager, LogiMAT, Pallet, Pallets, RFID, RFID-techniek, Supply chain

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.