UniCarriers TX- elektrische heftruckserie met 10 nieuwe modellen

UniCarriers heeft haar 3- en 4- wiel elektrische heftruckserie compleet vernieuwd: vanaf mei 2017 zijn er in totaal tien nieuwe TX-modellen leverbaar in de capaciteiten van 1,25 tot en met 2 ton. Karakteristiek voor deze nieuwe modellen is dat de heftrucks zeer energie-efficiënt zijn. Met een verbruik van 4,2 kWh is de TX de energiezuinigste elektrische heftruck in de markt op dit moment, stelt de fabrikant. De serie is verder voorzien van een uitgebreid pakket aan features op het gebied van veiligheid en ergonomie.

Met de TX-modellen biedt UniCarriers een multifunctionele serie elektrische heftrucks voor zowel binnen als buiten gebruik. De hernieuwde productserie omvat zeven modellen in de 3 wiel (TX3) lijn en drie modellen in de 4-wiel (TX4) serie. Afhankelijk van de inzet is de TX4 in twee en de TX3 in drie verschillende chassislengtes leverbaar, op alle modellen is de maximale hefhoogte 7000 mm. De TX3 heeft een rijsnelheid van 16 km/h en de TX 4 van respectievelijk 17 km/h.

Verhoogde efficiency

De nieuwe TX-serie is technisch aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de vorige generatie. De belangrijkste vernieuwingen zijn de introductie van een elektrische besturing met behulp van een steer-by-wire systeem, een volautomatische parkeerrem en een efficiënt hydraulisch systeem. Deze technologieën geven niet alleen een beter energieverbruik, deze komen ook de ergonomie en de veiligheid tijdens het rijden ten goede. Het steer-by-wire systeem geeft terugkoppeling op de stuurbekrachtiging, waardoor de chauffeur intuïtief en veilig kan sturen. De onderhoudsvrije remmen met een verbeterde energieterugwinning en de speciale banden met minder wrijving voor intensief gebruik, resulteren bovendien in een lagere rolweerstand. Dit alles bij elkaar geeft een aanmerkelijke verbetering van de efficiëntie. Met een gemiddeld energieverbruik van 4,2 kWh bij het 1,6 ton model is de TX3 de zuinigste heftruck in zijn klasse, aldus UniCarriers. Het geluidsniveau van de trucks is, in vergelijking met het vorige model, met 8,2 dB verlaagt naar 63,3 dB; het laagst in deze klasse.

Vrij zicht

Het chassis van de TX is op de bestuurder afgestemd en biedt een maximum aan precisie, ergonomie en comfort. Het speciale ontwerp van de mast en het beschermdak met slanke staanders volgt het UniCarriers ProVision concept voor optimaal zicht rondom. Het instrumentenpaneel is zo klein mogelijk gehouden, zodat ook de vorkpunten goed zichtbaar blijven. Ook zijn delen van het bedieningspaneel transparant uitgevoerd om de bestuurder goed zicht te bieden op de hoeken van de last bij de vorkhiel. De stoel, de pedalen en de smalle stuurkolom zijn zo geplaatst, dat ook een langere bestuurder voldoende beenruimte heeft. De lage instaphoogte van 415 mm vergemakkelijkt het in- en uitstappen.

Maximale veiligheid

Het omvangrijke standaard veiligheidspakket van de TX omvat 16 functies. Het Stability Support System (S3) zorgt voor een veilig gebruik van alle rij- en heffuncties. Met het systeem worden de snelheid, stuurhoek, mastbewegingen, hefhoogte en het gewicht van de werklast voortdurend gemeten en waar nodig gecorrigeerd. Zo wordt bijvoorbeeld de rijsnelheid aangepast aan de werklast en de hefhoogte en bij het nemen van bochten wordt deze automatisch verlaagd. Een Interlock-Control-System stopt de heftruck zodra de chauffeur zijn stoel verlaat. De truck is toegankelijk via een unieke pincode, met deze code kan iedere bestuurder zijn persoonlijk gebruikersprofiel en voorkeursinstellingen vastleggen.

Tags:

Elektrotrucks, Heftruck, Heftrucks, Intralogistiek, TX-serie, TX3, TX4, UniCarriers, Vorkheftruck

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.