Cabka-IPS presenteert chemiepallet met vleugels

Op de Interpack, van 4 tot 10 mei in Düsseldorf, viert de Eco P3 zijn première. Deze nieuwste kunststof pallet van Cabka-IPS werd speciaal voor de chemiesector ontwikkeld en aangepast aan de specifieke logistieke behoeftes binnen de sector: het risico op schade aan de goederen beperken en een vlotte goederenstroom organiseren.

De Eco P3 is een consequente doorontwikkeling van de standaard houten pallet CP 7 voor de chemische industrie, inclusief alle voordelen van een kunststof pallet. Dankzij haar ‘vleugeldesign’ – het dek gaat over de sleeplatten en de klossen van de pallet heen – biedt de pallet een extra groot laadoppervlak en wordt een optimaal transport van zakken ondersteund.
De pallet heeft dezelfde afmetingen (1.300 x 1.100 x 150 mm) als de houten pallet CP 7 en weegt slechts 12 kg. Splinters en scherpe randen zijn er niet, zodat de gestapelde zakken worden beschermd tegen beschadigingen en wrijvingen.

Doordat de zes sleeplatten van de pallet vrij breed zijn, wordt het inzakken van opgeslagen zakken bij blokstapeling verhinderd en is een probleemloos transport via rollenbanen en kettingtransportbanden mogelijk. Tevens vergemakkelijkt de constructie een stabielere verpakking met krimpfolie en biedt het design de mogelijkheid om de pallet op extra plaatsen te heffen.

Tags:

Cabka-IPS, Eco P3, Kunststof pallet, Kunststof pallets, Pallet, Pallets

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.