Consoveyo richt nieuw hoogbouwmagazijn Coldservice in

Voor het nieuwe hoogbouwmagazijn van dienstverlener Coldservice in Veghel levert Consoveyo het automated storage & retrieval systeem (ASRS). De hoogbouwstellingen worden geleverd door Dexion. Costo verzorgt de projectcoördinatie.

Sinds de oprichting in 2013 kent Coldservice een onstuimige groei. De dienstverlener voor het koelen, invriezen, tempereren, verpakken en/of opslaan van temperatuurgevoelige producten heeft al meerdere uitbreidingen achter de rug en hoopt met het nieuwe hoogbouwmagazijn de groei voorlopig op te vangen.
Met het nieuwe onderkomen, dat nog ditr jaar in gebruik wordt genomen, neemt de opslagcapaciteit toe van 38.000 palletplaatsen naar 50.000 palletplaatsen. De nieuwbouw zal volledig diepvries worden en compleet geautomatiseerd zijn.

Hoge opslagdichtheid

De (vrijstaande) palletstellingen in het nieuwe magazijn zullen bediend worden met twee railgeleide magazijnkranen van bijna 22 meter hoog. De pallets kunnen in deze uitvoering tot maximaal 8 diep worden opgeslagen, waardoor het magazijn een zeer hoge opslagdichtheid realiseert. De pallets worden met een shuttle vanaf de kraan horizontaal de stellingen ingereden. De magazijnkranen werken elk in een eigen gang van bijna 100 meter lang.
“Ons huidige magazijn kent al een hoge opslagdichtheid vanwege het gebruik van verrijdbare palletstellingen”, vertelt Maickel Versantvoort, managing director bij Coldservice. “In onze zoektocht naar het juiste systeem voor dit nieuwe gedeelte kwamen wij uit op een volledig geautomatiseerd systeem. Gezien de hoge mate van flexibiliteit in onze bedrijfsvoering was dit resultaat niet geheel verwacht, maar de cijfers liegen er niet om. Wij zullen voortaan 120 pallets per uur kunnen verwerken. Dat is twee keer zoveel als nu.”

Gekoelde boxen

Nieuw ten opzichte van de huidige werkwijze zijn de gekoelde boxen voor het tijdelijk plaatsen van de pallets bij in- en uitslag. Het laden en lossen van gekoelde producten vereist normaliter al een zeer strakke planning en zeer korte docktijden. De boxen bevatten gangpaden waarin de pallets kunnen worden geplaatst bij een temperatuur van -20 ˚C. Aan weerszijden bevinden zich deuren om de temperatuur optimaal te houden en de ideale bufferzoen te creëren.
“Zowel Consoveyo, Costo als Dexion bleken zeer vertrouwd met de processen in een koelhuis,” aldus Versantvoort. “Wij hebben diverse referenties bezocht en waren het snel eens dat dit project bij Costo in goede handen is.” Coldservice stapt tevens over op een nieuw WMS dat wordt gekoppeld aan het WCS dat het volledige magazijnsysteem aanstuurt.

Tags:

Automatisch magazijn, Automatisch warehouse, Consoveyo, Costo, Diepvrieslogistiek, Hoogbouwmagazijn, Intralogistiek, Magazijninrichting, Nieuwbouw, Warehousing

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.