Crown presenteert oplossingen voor hogere prestaties en lagere kosten

Crown toont tijdens de vakbeurs Logistics & Distribution, op 3 en 4 oktober in Brussel, naar eigen zeggen vooruitstrevende oplossingen die de productiviteit en bedrijfsefficiëntie van klanten verbeteren.

Op de vakbeurs presenteert Crown onder andere de multifunctionele orderpickers uit de MPC 3000 serie, die ook leverbaar zijn met de meermaals bekroonde QuickPick Remote orderpicking technologie. Ook de bijzonder compacte WP 3010 elektrische pallettruck is aanwezig. Een andere highlight wordt getoond op de demonstratievloer van de ‘Best of Handling’ wedstrijd, waar de SC 6000 meedingt naar de award voor de meest innovatieve en efficiënte heftruck.

Voortdurend verbeteren

“Crown optimaliseert zijn productaanbod voortdurend om de prestaties in het magazijn te verbeteren en de kosten te verlagen”, legt Stéphane van den Bogaert, Director Operations Benelux & France uit. “Op de Logistics & Distribution laten we zien hoe we kunnen bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van magazijnwerkzaamheden en aan de verhoging van de productiviteit. Innovatievermogen en excellentie in ergonomie zitten in het DNA van Crown verweven. Onze inzending voor de Best of Handling award onderschrijft deze ambitie.”

Veelzijdig, stabiel en wendbaar

De SC 6000-serie van Crown omvat elektrische drie- en vierwiel heftrucks die leverbaar zijn met hefvermogens van 1,3 tot 2,0 ton en hefhoogten tot 7,5 meter. De robuust gebouwde trucks bieden stabiliteit, geavanceerde technologie en taakgerichte ergonomie voor uiteenlopende toepassingen binnen en buiten. De goede ergonomie blijkt onder andere uit de lage opstap van 375 mm en de royale hoofdruimte, waardoor de bestuurder veel gemakkelijker kan in- en uitstappen.

Naast de taakgerichte ergonomie biedt de Crown SC 6000 wendbaarheid en bedieningsgemak. Het driewielige model heeft een draaicirkel van nul graden en is dankzij zijn korte voorbouw van 1.740 mm in de krapste ruimten inzetbaar. Ingebouwde intelligente besturingssystemen geven de bestuurder precieze controle over de truck en bieden uitstekende stabiliteit en veel comfort. Ze zorgen er bovendien voor dat de snelheid van de heftruck op hellingen constant blijft, terwijl de werking van bedieningsfuncties automatisch wordt aanpast aan het ladinggewicht, de hefhoogte, de stuurhoek en de rijsnelheid.

Multifunctionele MPC 3000

De Crown MPC 3000-serie combineert de voordelen van een orderverzamelaar met de mogelijkheden van een heftruck met contragewicht. Met rijsnelheden tot 12,5 km per uur, een hefvermogen tot 1.200 kg en hefhoogten tot 4,3 meter zijn deze trucks flexibel genoeg voor de meest uiteenlopende magazijntoepassingen, zoals het verzamelen van orders, productopslag en -aanvulling, transport over lange afstanden en dubbel stapelen. Wanneer ze bij het orderverzamelen worden gebruikt, kunnen bestuurders lege ophaallocaties aanvullen zonder van voertuig te hoeven verwisselen.

Sterk, robuust, betrouwbaar en compact

Een elektrische pallettruck die voor dagelijkse leveringen op vrachtwagens of in krappe retailomgevingen wordt ingezet, wordt met unieke uitdagingen geconfronteerd. Verschillende soorten vloeren, smalle deuropeningen, liften, krappe gangpaden en lastig hanteerbare ladingen zijn geen uitzonderingen. De WP 3010 elektrische pallettruck van Crown is ontworpen voor dit soort situaties. Met een gewicht vanaf 279 kg (exclusief batterij) en een hefvermogen tot maar liefst 1,6 ton is de nieuwe truck uitzonderlijk licht, maar ook krachtig en robuust. Dankzij de duurzame stalen afdekpanelen is hij tegen de zwaarste werkomgevingen opgewassen. De compacte afmetingen zorgen ervoor dat de pallettruck zich zelfs in zeer krappe ruimten gemakkelijk laat manoeuvreren. Hierdoor is de WP 3010 uitermate geschikt voor gebruik in smalle supermarktgangpaden en het laden en lossen van vrachtwagens.

Tags:

Crown, Heftrucks, Intralogistiek, Logistics & Ditribution, Magazijntrucks, MPC 3000, SC 6000, WP 3000

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.