EP Equipment lanceert nieuwe lithium-ion ‘handpallettruck’

Met de EPT 12EZ introduceert EP Equipment, specialist op het gebied van lichte, ergonomische elektropallettrucks en stapelaars, een serieus alternatief voor de handpallettruck.

Een belangrijk voordeel van de EPT 12EZ is de aantrekkelijke prijsstelling, stelt de producent. Maar de opvallende nieuwkomer heeft veel meer te bieden. Ook de compacte maatvoering en het geringe eigen gewicht zijn pluspunten. EP Equipment wist de EPT 12EZ even compact te houden als een traditionele handpallettruck, terwijl het eigen gewicht slechts 120 kg bedraagt. Daarbij levert de truck een hefcapaciteit van 1.200 kg. De EPT 12EZ is volgens EP Equipment optimaal geschikt voor inzet in retail omgevingen en voor bedrijven met kleine werkruimtes.

De 20Ah lithium-ion accu kan in slechts 30 minuten tot 50% geladen worden. Met een volle accu kan de truck probleemloos tot wel 3 uur worden ingezet. Het wisselen van de accu is opmerkelijk eenvoudig. De slechts 3,7kg zware accu kan met één simpele handgreep uit de machine genomen worden en in de bijbehorende oplader geplaatst worden. Praktisch is ook, dat de oplader direct met een wandhouder wordt geleverd.

EP Equipment is Azië’s nummer 1 fabrikant van elektrisch aangedreven magazijntrucks. Oprichter John He startte het bedrijf in 1993. Sindsdien groeit de firma in rap tempo, waarbij de focus altijd heeft gelegen (en zal blijven liggen) op elektro. Het EP hoofdkantoor is gevestigd in Hangzhou. Productiefaciliteiten staan in China en in de VS, terwijl het bedrijf beschikt over een bewezen wereldwijd distributienetwerk.

Tags:

Elektrische palletwagen, Elektrische palletwagens, Elektropallettruck, Elektropallettrucks, EP, EP Equipment, EPT, EPT 12EZ, Handpallettruck, Handpallettrucks, Li-ion, Lithium ion, Magazijntruck, Magazijntrucks, Palletwagen

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.