Facelift voor Jungheinrich ETV-reachtruck series

Onlangs gaf Jungheinrich Logistics Inside NL een exclusieve update over de facelifts van haar ETV-reachtruck series. De vernieuwingen betreffen zowel het standaardmodel als de 4-weg truck ETVQ. We zagen en reden de vernieuwde trucks in de Duitse fabriek in Norderstedt.

Met de ETV-facelift voorziet Jungheinrich haar reachtrucks van een nieuw en aanmerkelijk groter kleurendisplay, een nieuwe standaard stoel met verbeterde demping en een update voor de hydraulische controles soloPILOT en multiPILOT. Tevens kregen de trucks een nieuw, intern data-uitwisselingsnetwerk om toekomstige systemen als intelligente camera’s en een ultra snelle service diagnose mogelijk te maken.

Nieuwe functies

Het nieuwe kleurenscherm is niet alleen beter afleesbaar, het biedt ook nieuwe functies zoals het instelbare lastzwaartepunt waarmee de truck de veilige inzet controleert. Zeer gemakkelijk bij het opnemen van diepe lasten of het gebruik van aanbouwapparaten zoals telescopische vorken.  Aan de verschillende assistent-systemen als LiftControl, OperationControl, PositionControl en DriveControl zijn extra functies toegevoegd die de prestaties verder verhogen. Uiteraard passen de ETV-trucks binnen de moderne Jungheinrich styling en hebben ze de ‘Petrol’ kleurelementen gekregen. Voor alle ETV-modellen is nu ook het panoramische dak beschikbaar voor een optimaal zicht naar boven.

ETVQ

Andere belangrijke verbeteringen zien we bij de ETVQ, de 4-weg reachtruck die specifiek is ontwikkeld voor het bedienen van lange lasten tot 12 meter en beperkte opslagomgevingen. De truck is beschikbaar in 2- en 2,5-ton uitvoering en bereikt afzethoogtes tot 10.700 mm. De nieuwe ETVQ is voorzien van alle voordelen van de ETV-facelift en kreeg additionele specifieke Q-elementen zoals een volledig nieuw stuur- en remsysteem.

Intelligent sturen en remmen

Het bedienen van de vele stuurmogelijkheden is zeer gemakkelijk geworden. Met een simpele druk kiest de chauffeur eenvoudig en snel de gewenste drive-mode. Dit is zelfs mogelijk tijdens het rijden. Het systeem houdt rekening met de reeds gekozen stand en biedt automatisch de optionele   keuzemogelijkheden om de veilige inzet van de ETVQ te garanderen. Met zijn 3-wiel besturing en -remmen, reageert de ETV-Q vlot en direct. De wielen hebben een lastafhankelijk elektrisch remsysteem die de truck veilig onder alle omstandigheden tot stilstand brengt.

Automatische camera’s

Voor alle ETV-modellen is een camera-systeem leverbaar dat altijd een oogje in het zeil houdt, ongeacht de rijrichting van de truck. Het camerabeeld schakelt hierbij automatisch om. Om het positioneren te vergemakkelijken is de optionele laser-hulp beschikbaar. Deze is ook bruikbaar als er al een last op de vork aanwezig is. Ter voltooiing van het faceliftpakket, zijn alle ETV en ETVQ modellen Li-ion ready en leverbaar met de 2Shift1Charge garantie.

 

Tags:

ETV, ETVQ, Intralogistiek, Jungheinrich, Jungheinrich ETV, Jungheinrich ETVQ, Magazijntrucks, Meerwegreachtruck, Meerwegreachtrucks, Reachtruck, Reactrucks, Warehousetruck, Warehousetrucks

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.