Meer veiligheid voor operator, machine en magazijn

Groeiende dynamiek en complexiteit van magazijnprocessen verhogen de kans op ongevallen.  Assistentiesystemen kunnen helpen om kritieke situaties op voorhand te identificeren en het risico op ongevallen te minimaliseren. Met zoneCONTROL en addedVIEW biedt Jungheinrich twee hulpsystemen die zowel de veiligheid in het magazijn verhogen als de efficiency van magazijnprocessen verbeteren.

zoneCONTROL bestaat uit een stationair radiobaken en een mobiele component op de truck met een display en een module voor de operators. Naast het geven van waarschuwingen aan trucks en mensen is het ook mogelijk om verkeersknooppunten te beheren, zodat bij intensief verkeer bijvoorbeeld de maximale snelheid wordt verlaagd tot kruipsnelheid. Dezelfde radiobaken kunnen ook worden aangesloten op de besturingsmodule van een halpoort, zodat deze opent wanneer een geautoriseerde truck nadert en gesloten blijft voor onbevoegde trucks. De chauffeur van de betreffende truck krijgt dan een melding op het assistentiedisplay van de truck. Indien gewenst kan de snelheid bovendien automatisch worden gereduceerd tot kruipsnelheid. Ook kunnen verkeerslichten of waarschuwingslichten op de radiobaken worden aangesloten om de omgeving te informeren.

zoneCONTROL is schaalbaar en kan flexibel worden aangepast aan de specifieke behoeften van het magazijn. Het systeem kan ook voor bestaande trucks, onafhankelijk van merk of type, worden gebruikt. Alle functies van zoneCONTROL kunnen met dezelfde componenten worden afgedekt. Dit maakt het voor het eerst mogelijk om het eenvoudig aan te passen aan veranderingen in het magazijn of een uitbreiding van het truckpark. zoneCONTROL heeft geen centrale besturingseenheid nodig. Ook is het niet nodig om een apart servernetwerk aan te leggen. Elke individuele radiobaken kan eenvoudig en individueel worden geconfigureerd. Dit zorgt voor een situatie-specifieke en precieze verbetering van de veiligheid op kritieke kruispunten van het magazijn, zonder dat dit ten koste gaat van de efficiëntie.

addedVIEW

addedVIEW is een digitaal camera allround vision systeem. Als assistentiesysteem is het specifiek geschikt voor heftrucks. De digitale cameratechnologie reageert bijzonder goed op moeilijke lichtomstandigheden; overbelichte of onderbelichte beeldweergave, bijvoorbeeld bij licht-donkerovergangen tussen buiten en binnen, wordt zo vermeden en de chauffeur krijgt altijd een duidelijk beeld van zijn omgeving. Bovendien maakt het gebruik van digitale camera’s het mogelijk om de beeldstromen van de vier afzonderlijke camera’s in realtime om te zetten in één gemeenschappelijk beeld, zodat de chauffeur zijn truck vanuit vogelperspectief kan zien.

Tags:

AddedVIEW, Intralogistiek, Jungheinrich, Veiligheid, ZoneCONTROL

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.