Innovatieve contourcontrole maakt conveyors overbodig

Jungheinrich heeft een bijzonder automatisch magazijn opgeleverd aan ESM Ertl Systemlogistik in Minden. Voor het invoeren van pallets in de automatische opslag van ESM Ertl zijn voor het eerst geen conveyors meer nodig, maar wordt gebruik gemaakt van een innovatief overgavestation.

De automatische opslag van ESM Ertl Systemlogistik is gebaseerd op een ‘gewoon’ smalle gangen magazijn. De stellingen (13,5 meter hoog, 14 gangen) bieden plaats aan 13.000 pallets. Zeven gerobotiseerde smalle gangentrucks met telescoopvorken verzorgen de in- en uitslag. Het vervoer van de goederenontvangst naar het opslagsysteem vindt plaats met manuele reachtrucks.

Waar voorheen conveyors nodig waren voor de handmatige overdracht van pallets aan een automatisch systeem, heeft Jungheinrich voor ESM Ertl relatief eenvoudige overgavestations ontwikkeld. Op de overgavestations is een nieuw, speciaal contourcontrolesysteem geïntegreerd. De sensors op de overgavestations zorgen voor een soepele en veilige handling van pallets van alle afmetingen. Het is de eerste keer dat het innovatieve contourcontrolesysteem wordt toegepast.

Ivo Buitelaar, director Intralogistic Solutions bij Jungheinrich, legt uit dat het nieuwe systeem meerdere voordelen geeft: “Het feit dat er geen conveyors meer nodig zijn, resulteert allereerst in een lagere investeringswaarde. Interessanter nog is de besparing van ruimte. Het pand kan daardoor kleiner worden gebouwd, of er kan juist een groter deel worden gebruikt voor de opslag zelf.”

Sensoren voorkomen dat manuele en automatische trucks elkaar blokkeren bij ESM Ertl, waardoor het logistieke systeem ook bij grote drukte efficiënt blijft functioneren. Buitelaar: “In het geval van ESM Ertl zorgen stroomgeleiders ervoor dat de gerobotiseerde trucks onbeperkt inzetbaar zijn, 24 uur per dag. Daardoor is het logistieke centrum nu in staat om met zeven smalle gangen trucks maar liefst 3.000 pallets per dag om te slaan.”

Tags:

Automatisch magazijn, Intralogistiek, Jungheinrich, Logistieke systemen, Warehousing

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.