Jungheinrich en Fricke richten joint venture op voor spare parts

Jungheinrich en Fricke Groep combineren hun expertise op het gebied van intralogistiek en de verkoop van heftruckonderdelen. De twee bedrijven zien een aanzienlijk groeipotentieel, met name in de after market en binnen de e-commerce.

“Het zijn onze klanten die profiteren van onze nauwe samenwerking met Fricke”, stelt Christian Erlach, Sales & Marketing Jungheinrich Board. “De e-commerce expertise van Fricke in combinatie met onze van heftrucks en service bieden uitstekende mogelijkheden voor een zeer klantvriendelijke levering van heftruckonderdelen.”
Hans-Peter Fricke, Managing Director en eigenaar van Fricke Groep, vult aan: “Jungheinrich en Fricke zijn twee familiebedrijven met gemeenschappelijke waarden. We delen dezelfde passie voor technologie en we hebben elk een sterke focus op onze klanten. Jungheinrich is een innovatieve leider met hoogwaardige producten. We zijn ervan overtuigd dat we samen onze huidige en toekomstige klanten echte toegevoerde waarde kunnen bieden.”

Over Fricke

Sinds 1923 is Fricke actief op de internationale markthandel van onderdelen, landbouwmachines, commerciële voertuigen en tuinbouwtechnologie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Heeslingen, Duitsland. Bij Fricke Groep werken 2.317 medewerkers, waarvan 194 stagiaires en trainees. De omzet van Fricke Groep bedroeg in 2017 meer dan 700 miljoen euro.

Over Jungheinrich

Jungheinrich behoort tot de grootste leveranciers van intralogistieke oplossingen ter wereld. Het bedrijf is gespecialiseerd in het inrichten en optimaliseren van magazijnen en distributiecentra; vanaf de inzet van bemande en onbemande heftrucks tot en met rollenbaantechniek, automatisering en magazijninrichting. Jungheinrich produceert in eigen fabrieken en levert alle gerelateerde diensten, zoals veiligheidskeuringen, bedienertrainingen en advies. Bij de Nederlandse vestiging in Alphen aan den Rijn werken ruim 400 medewerkers.

Tags:

Intralogistiek, Jungheinrich, Spare parts

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.