Koninklijke Auping wint Nederlandse Logistiek Prijs 2016

Koninklijke Auping is de winnaar van de Nederlandse Logistiek Prijs 2016. Auping ontving de prijs voor het project Horizon, waarin het bedrijf haar productie en logistiek volledig heeft herontworpen en geïmplementeerd.

Volgens vLm juryvoorzitter Prof. dr. Jos van Hillegersberg heeft Auping zichzelf met dit project opnieuw uitgevonden: “In de supply chain zijn fundamentele verbeteringen in proces, product en cultuur doorgevoerd, met als resultaat een hightech en innovatieve en duurzame supply chain. Bij het project was bovendien integraal aandacht voor de klant, medewerkers, technologie, business case en duurzaamheid van de hele supply chain.”
Het project toont volgens de jury aan dat ook bedrijven met een lange historie succesvolle, grote innovatieslagen kunnen maken die gedragen worden door het personeel. Van Hillegersberg: “De hoge kwaliteit arbeidsintensieve producten die tegemoet komen aan de wens van de klant, de slimme inrichting van productie en logistiek – met de juiste mix van robotisering en ICT – in combinatie met de brede duurzaamheidsvisie, maken het project tot een voorbeeld voor veel bedrijven.”

Harry Gruben, directeur Operations bij Auping, nam de prijs in ontvangst: “Ik ben bijzonder trots op deze prijs. De afgelopen jaren hebben wij flinke investeringen gedaan in het ontwerpen en realiseren van een nieuwe productielocatie, robotisering, nieuwe logistieke concepten en duurzaamheid. We produceren nu op basis van klantorder; veel flexibeler, sneller en efficiënter.”
Dankzij de veranderingen wist Auping de levertijd terug te brengen van tien naar minder dan drie weken. Daarnaast is verspilling geëlimineerd: alleen al in Deventer is het aantal transportkilometers met 120.000 gereduceerd. Dat betekent dus ook minder diesel en minder uitstoot van schadelijke emissies.
“We hebben hier met alle medewerkers keihard aan gewerkt en ik ben dan ook enorm dankbaar dat de vLm onze inspanningen erkent met zo’n mooie prijs”, aldus een trotse Gruben.

Met de Nederlandse Logistiek Prijs wil vLm de innovatie en professionalisering van de logistiek stimuleren. De afgelopen jaren wonnen onder meer ASML, Wehkamp, IBM, Hema, Nike en Docdata deze prijs. De Nederlandse Logistiek Prijs werd dit jaar voor de 32ste keer uitgereikt.

Tags:

Auping, Logistiek Prijs, Nederlandse Logistiek Prijs, VLm

Gerelateerd nieuws

Lees alle items

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.