Linde introduceert nieuwe pallettrucks en double stacker

Smaller dan een europallet, efficiënt en veilig in kleine ruimten, dat zijn de nieuwe pallettrucks en double stackers van Linde Material Handling. Zowel de meeloopversie als de versie met een opklapbaar bestuurdersplatform hebben niet alleen een compact ontwerp; ze bieden ook uitstekend zicht op de last enmeer comfort voor de gebruiker.

Ruimte is schaars in de logistiek. Of je nu trucks aan het laden en lossen bent of pallets aan het opslaan, kleine ruimten en smalle gangen maken het verplaatsen van goederen lastig en geven een groter risico op ongelukken of schade. Hoe compacter de trucks, hoe eenvoudiger je kunt manoeuvreren.
Daarom hebben de nieuwe modellen van Linde een chassisbreedte van slechts 720 mm, smaller dan een europallet, en zijn ze zelfs in de allerkleinste ruimte zeer wendbaar. Dat maakt het werk makkelijker, veiliger en productiever.Dankzij het grotere aantal verschillende versies en opties kunnen de trucks exact worden afgestemd op de specifieke inzetsituatie.

Nieuwe pallettrucks

De nieuwe pallettrucks, de Linde T25 en de T30 met een capaciteit van 2.5 tot 3.0 ton, worden vooral gebruikt om goederen te verplaatsen over korte tot middellange afstanden. De trucks hebben diverse rem- en veiligheidssystemen en noodstopschakelaars. Samen beschermen deze de bestuurder op meerdere manieren tegen letsel. Een beproefde oplossing is de lange dissel bij de meeloopversies; deze is laag aan het chassis gemonteerd, wat zorgt voor een veilige afstand tussen voertuig en gebruiker. Alle bedieningsknoppen zijn ondergebracht in de ergonomische disselkop en kunnen worden bediend met de rechter- én linkerhand. Het duidelijk ingedeelde display laat alle informatie zien over de voertuigstatus.

Groot aantal opties

Er is een groot aantal opties beschikbaar, zoals een kruipsnelheidsknop, last beschermrek voor lasten met diverse afmetingen, het fleetmanagement-systeem Linde Connect waarmee volledig inzicht in de vloot wordt gegeven, door middel van gebruiksanalyses en schades en gebruikers geregistreerd worden. Daarnaast is er de beproefde Linde BlueSpot. Deze gepatenteerde lamp projecteert een scherpe blauwe punt op de grond die omstanders waarschuwt dat er een voertuig aankomt.

Nieuwe double stackers

Ook de nieuwe double stackers zijn bedoeld voor de inzet in kleine ruimten, zoals laad- en loswerkzaamheden in vrachtwagens. Ze kunnen twee pallets tegelijk vervoeren voor een nog hogere productiviteit en kunnen ook worden gebruikt om pallets op te slaan en op te halen. De geheven vorken en de rijpoten hebben daarbij een maximaal hefvermogen van een ton per stuk. Om te zorgen dat de bestuurder op een veilige manier twee pallets tegelijk kan verplaatsen, hebben de productontwikkelaars van Linde Material Handling veel aandacht besteed aan een optimaal zicht door de mast. Daarnaast zorgt het verbeterde Linde Speed Management op de double stacker Linde D10 AP voor betere prestaties. Dit systeem past de rijsnelheid van de truck aan op het gewicht van de last dat zich op de vorken bevindt.

Meerijd varianten

Wanneer de pallettrucks of double stackers langere afstanden moeten afleggen, biedt Linde hiervoor de modellen T20 AP, T25 AP en D10 AP aan. De speciale functies van deze voertuigen laten vooral op een slechte ondergrond hun meerwaarde zien. Voor deze inzet hebben ze een opklapbaar bestuurdersplatform en bovenbeen/heup beschermers, die de bestuurder veilig binnen het profiel van het voertuig houden. Het platform vormt samen met de dissel en deze beschermers een eenheid die, dankzij innovatieve rubbers, volledig losgekoppeld van het chassis staat. Een slechte ondergrond kan schokken en trillingen veroorzaken. De ophanging van het bestuurderscompartiment voorkomt dat deze worden doorgegeven aan het lichaam. Dit voorkomt op een effectieve manier aandoening aan spieren en gewrichten. Tegelijkertijd zorgen de innovatieve, modulaire zwenkwielen voor een hoge stabiliteit en voor veel tractie.

De krachtige wisselstroommotoren met een vermogen van respectievelijk 1.5 kW en 2.3 kW leveren de trucks het benodigde vermogen om, mét last, snelheden tot 10 km/h te halen. Alle compacte trucks zijn verkrijgbaar met Lithium-Ion- en loodzuurbatterijen.

Tags:

Double stacker, Intralogistiek, Linde, Linde Material Handling, MotracLinde, Pallet truck, Pallet trucks, Pallettruck, Pallettrucks

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.