UniCarriers lanceert nieuwe orderverzameltruck

UniCarriers introduceert, vooruitlopend op de nieuwe O-range laagheffende orderpickers, het eerste model uit de nieuwe productlijn. Dankzij een verbeterd ontwerp en diverse technologische verfijningen voldoen de nieuwe orderpickers aan de groeiende vraag naar efficiëntie en productiviteit. De vier modellen, met capaciteiten van 1.200 tot 2.500 kg, leveren een bijdrage aan een snel, kostenefficiënt en ergonomisch orderverzamelproces, aldus de producent.

Het orderverzamelproces wordt gekenmerkt door talloze kleine onderbrekingen, zoals het tot 300 keer op- en afstappen, het stoppen en opnieuw starten van de truck. In de praktijk zorgt dit voor een enorm tijdverlies. Om die effecten te minimaliseren, heeft UniCarriers de nieuwe O-serie ontwikkeld. Vanaf juli worden de eerste vier modellen, de OLP, OEP, OLH en OEH geleverd. Dit zijn de orderverzameltrucks met en zonder Ergolift en heffend bestuurdersplatform. In de herfst worden de andere modellen verwacht.

Instant Launch en Boost Effect

Eén van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe range is de Instant Launch-technologie, waarbij de bestuurder onmiddellijk kan accelereren bij het instappen zonder een aanwezigheidsschakelaar te hoeven bedienen. De orderpicker reageert zonder vertragingen en de reactietijden zijn aanzienlijk korter dan bij conventionele orderverzameltrucks. Dankzij de nieuwe Boost Effect-technologie bereikt de truck snel de topsnelheid. Indien gewenst kan de bestuurder beide acceleratiehendels gelijktijdig bedienen, waardoor de orderpicker binnen enkele seconden naar de maximumsnelheid accelereert.

Doordacht ergonomisch ontwerp

De snelheid van de medewerker bepaalt mede de productiviteit tijdens het orderverzamelproces. Een gemakkelijke, intuïtieve en ergonomische bediening is daarbij cruciaal en verhoogt het gebruiksgemak. Talrijke goed doordachte elementen van de nieuwe O-serie helpen de chauffeur om de orders snel en flexibel te verwerken. De toegang tot het bestuurdersplatform met afgeschuinde zijkanten – de nieuwe 3D Entry – is comfortabel en veilig.

De instaphoogte is met slechts 123 mm lager dan het gemiddelde in de markt. Met 300 in- en uitstap bewegingen per dag, betekent een verschil van enkele millimeters per keer toch een aanzienlijke verlaging van de fysieke belasting van de chauffeur. Het unieke platformontwerp, met een uitstekend dempingssysteem en antislip vloer, biedt ondersteuning zonder de mobiliteit van de bestuurder te beperken. De nieuwe orderpickers zijn uitgerust met een rugsteun die eveneens uitgeklapt kan worden als zitje. Het comfortabele X-Control stuurwiel heeft diverse grip mogelijkheden. Hierdoor kan tijdens het achteruitrijden het lichaam beter naar de rijrichting gedraaid worden, zodat het extreem draaien van de nek en de fysieke belasting voorkomen worden.

Tags:

Intralogistiek, Orderpick truck, Orderpicker, Orderverzameltruck, Orderverzameltrucks, UniCarriers

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.