SEEN Safety detecteert veiligheidshesjes actief

SEEN Safety Europe introduceert de IRIS 860 sensoren in Nederland. Het veiligheidssysteem detecteert actief reflecterende tape met hoge zichtbaarheid. Veiligheidsuitrusting, zoals reflecterende hesjes, veranderen zo in een actief voetgangersdetectiesysteem voor vorkheftrucks en andere mobiele arbeidsmiddelen.

De voetgangersdetectiesensor detecteert de reflecterende tape onder alle omstandigheden. Zowel overdag als ’s nachts en bij alle weersomstandigheden. Bij een naderende risicosituatie worden zowel de bestuurder van de truck als de voetganger gewaarschuwd. Dit waarschuwingssignaal kan geheel naar wens van de gebruiker worden geconfigureerd; akoestisch, maar ook visueel.

De gedefinieerde detectiezone en de optionele ‘alleen-achteruit’ activering, maken systeem ideaal voor inzet in drukke omgevingen waar voetgangers vaak in de buurt van machines werken. Alleen het belangrijkste gevarengebied wordt bewaakt, waardoor irrelevante detecties – die in de praktijk vaak leiden tot ergernis bij de operator – worden geëlimineerd.

De IRIS 860 sensor heeft een detectiebereik tot 8 meter. Voor een goede, veilige werking is het dragen van elektronische labels – door grondpersoneel of bezoekers – niet nodig. Een high-vis veiligheidshesje volstaat. Uiteraard kan de reflecterende tape ook op vaste objecten worden bevestigd.

Tags:

Intralogistiek, IRIS 860, SEEN Safety Europe, Veiligheid, Veiligheidssensor, Veiligheidssysteem, Voetgangerdetectie

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.