Cartonmover Ergo bespaart tijd en mankracht bij lossen containers

Het handmatig laden of lossen van containers die zijn geladen met losse goederen is een fysiek zware en tijdrovende klus, vaak niet vrij van gezondheidsrisico’s. Met de alsmaar strenger worden Arbowetgeving en de stijgende loonkosten neemt de roep naar een slimme, ergonomische, veilige, productieve én flexibele oplossing toe. Met de nieuwe CartonmoverErgo biedt Cartonmover uitkomst. Het systeem wordt momenteel door meerdere bedrijven getest en naar verluid zeer enthousiast ontvangen.

De CartonmoverErgo is een eenvoudige, ergonomische en snelle oplossing voor het lossen of laden van containers met dozen, zakken, banden, postpakketten, meubels, of andere losse goederen. Ongeacht het formaat en in een ongekend tempo.

Snel en ergonomisch

Vanaf het hefplatform staat de bediener vrijwel altijd in de juiste, ergonomische houding om de goederen uit de container of vrachtwagen te halen. Dozen, autobanden en pakketten hoeven alleen nog maar op de band te worden geschoven. Dozen op de vloer hoeven slechts 30 cm te worden getild. Hiervoor zijn ook tilhulpen beschikbaar.
Met de CartonmoverErgo kunnen tot 1.800 dozen (400 x 600 mm) per uur worden verwerkt, terwijl medewerkers fitter en gezonder blijven. Om maximaal rendement uit de oplossing te halen, kan het systeem worden aangesloten aan diverse harmonica rollenbanen van Cartonmovers business partner pewiSYS.

Zeer flexibel

De CartonmoverErgo is bovendien zeer flexibel. Niet alleen als het aankomt op de diversiteit in soorten, afmetingen en gewichten van de te lossen goederen. De machine is ook vrij verrijdbaar en dus overal inzetbaar. Dankzij de compacte maatvoering is de robuuste innovatie optimaal manoeuvreerbaar en blijft de expeditievloer vrij voor andere activiteiten wanneer er niet geladen of gelost wordt.

Snel terugverdiend

Een investering in de oplossing is volgens de fabrikant in no time terugverdiend. “Containers zijn sneller geladen of gelost en het ziekteverzuim neemt merkbaar af. Bijkomend voordeel is dat de lostijden tot een minimum beperkt blijven en de kans op extra kosten voor de expediteur worden gereduceerd. De optelsom van alle voordelen resulteert in een return on investment van minder dan twee jaar”, laat Cartonmover weten.

Specificaties

Max. lastafmeting:                                                                         1.800 x 1.800 mm
Max. lastgewicht:                                                                           130 kg/m
Breedte hefplatform:                                                                     2.000 mm
Max. hoogte hefplatform (vanaf vloer):                                    800 mm
Bandpositie:                                                                                    300-2.000 mm
Stroomverzorging voor 900 mm brede bandconveyor:         400V/16Ah
Snelheid bandconveyor:                                                               15-30 m/min

Tags:

Cartonmover, CartonmoverErgo, Containers, Intralogistiek, Laden en lossen

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.