Zes hybride Still vorkheftrucks voor Van Vliet

Als toonaangevende dienstverlener op het gebied van afval heeft Van Vliet Groep een hekel aan verspilling. Ook als het aankomt op energie. Logisch dus, dat bij de recente vervanging van een deel van de intern transportvloot de keuze viel op de hybride vorkheftrucks van Still.

Onlangs verving Still Intern Transport de helft van de intern transportvloot van Van Vliet Groep uit Mijdrecht. Still leverde in totaal 6 nieuwe hybride vorkheftrucks, type RX 70 variërend van 1,6 tot 3 ton. Deels ter vervanging en deels als uitbreiding.
“Wij bouwen op gemotiveerde medewerkers en modern, betrouwbaar materieel. Heftrucks worden daarbij niet over het hoofd gezien”, opent Peter Verhaal, Manager Gevaarlijk Afval bij Van Vliet Groep. “In principe vervangen we daarom elke vier jaar onze heftrucks. De oude trucks hebben dan nog een aantrekkelijke inruilwaarde en de onderhoudskosten blijven in die eerste vier jaar relatief laag.”

Bewezen zuinigheid

Bij de zoektocht naar de juiste trucks speelde energiezuinigheid een belangrijke rol. “Zorg voor het milieu zit ons in de genen. Dan is het niet meer dan logisch dat je ook kijkt naar de energie-efficiency van je materieel”, vervolgt Verhaal. Dankzij de hybride techniek zijn de Still trucks aanmerkelijk zuiniger en kan Van Vliet de beoogde bezuiniging op brandstof ook daadwerkelijk verwezenlijken. “Dat is een bewezen feit. Bovendien was de aanschafprijs zeer concurrerend en aantrekkelijk, waardoor de keuze snel was gemaakt”, aldus Verhaal.

Prima service

Naast energiezuinigheid heeft Van Vliet gekeken naar veiligheid en inzetbetrouwbaarheid. “Een goed serviceapparaat en een gedegen onderhoudsplan zijn voor ons minstens zo belangrijk. Evenals een plezierige verstandhouding met de servicemonteur. Ook op dat punt gooide Still hoge ogen. De vaste Still servicemonteur is altijd bereikbaar en indien nodig snel ter plekke. Hij kent onze inzet en onze wensen en eisen. Mede dankzij hem bestaat inmiddels vrijwel onze gehele vloot uit Still trucks”, vertelt Verhaal.

Veilige inzet gewaarborgd

De beoogde veilige inzet wordt onder andere gewaarborgd door veiligheidsfeatures als Bluespot. Elke truck is voorzien van dit veiligheidslicht dat mede-chauffeurs en voetgangers via een heldere, blauwe lichtvlek op de vloer attendeert op naderende trucks. Verder zijn de trucks voorzien van alle denkbare veiligheidsopties. Voor de diverse taken passende Bolzoni voorzetapparatuur maakt het plaatje compleet en garandeert een even veilige als efficiënte inzet van de trucks.
De heftrucks worden voornamelijk ingezet in het gevaarlijk afvalstoffen depot, waar in totaal 8 trucks rijden. Daarnaast rijden er 4 trucks op het buitenterrein van Van Vliet Groep.

Tags:

Hybride vorkheftruck, Hybride vorkheftrucks, Intern transport, Intralogistiek, Still, Still Benelux, Still I, Still RX 70

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.