Scala Move legt accent op retail en colli picking

Tijdens Logistica 2017 tonen de Scala’s Move, Store, Pick en Deliver, slimme en betaalbare oplossingen voor een effectief logistiek proces. Op het Scala Move staat een snelle en effectieve orderverzameling van grote volumes centraal. Bekijk de video voor een voorproefje.

Vraag een willekeurige retailer waar de sleutel ligt tot een succesvol logistiek proces, en de kans is groot dat het antwoord is: bij een snel, foutloos en efficiënt orderverzamelproces. Op het Scala Move krijgt de beursbezoeker verschillende concepten te zien die zo’n snel en efficiënt orderverzamelproces mogelijk maken. Tijdens de demonstraties worden diverse principes gedemonstreerd; van de nieuwste hoogheffende orderverzameltruck en een compacte zijlader, voor de handling van langgoed, tot een autonome orderpicker die de operator volgt en een compacte AGV die de goederen naar de man brengt.

Pick by weight

Een innovatieve oplossing, waarbij een weegsysteem is geïntegreerd in de vork van een orderverzameltruck, toont de bezoeker hoe tijdens het orderverzamelen het aantal pickfouten kan worden gereduceerd. Bij dit Pick by weight concept wordt na elke pick de gewichtstoename op de vork gecontroleerd en vergeleken met het betreffende gewicht van de orderregel. Indien de gewichten niet overeenkomen, krijgt de orderpicker een foutmelding op zijn scanwatch en kan de fout worden gecorrigeerd op de picklocatie. Herstelkosten blijven op die manier beperkt tot een absoluut minimum.

Veiligheid

De verzamelde goederen worden met behulp van een slimme wikkelrobot voorzien van folie, zodat de goederen veilig kunnen worden verzonden naar de gewenste bestemming. Uiteraard is ook de veiligheid tijdens de getoonde processen gewaarborgd. Hiertoe is het Scala uitgevoerd met onder andere aanrijdbeveiliging en fysieke afscheidingen tussen voetgangers en intern transportmaterieel.

Deskundig commentaar

De demonstraties op de Scala’s duren elk ongeveer twintig minuten en worden ieder uur herhaald. Een deskundige adviseur van de VeLa (Vereniging Logistiek Adviseurs) voorziet iedere demonstratie van commentaar. Vanaf het demoplein heeft beursbezoeker goed zicht op de nagebootste magazijnsituatie. Bovendien worden de gedemonstreerde processen op grote schermen in close-up getoond. Uiteraard is er na elke demonstratie voldoende tijd om dieper in te gaan op de getoonde (deel)processen.

Deelnemende leveranciers: Ravas Europe, A-Safe, Mabo-Lifting Nederland, Still Intern Transport, Wewo Europe en Fromm Nederland.

Logistica

Logistica is de belangrijkste vakbeurs op het gebied van logistiek en goederenstroombeheersing binnen de Benelux. Naast een groot en volledig exposantenaanbod heeft Logistica ook een uitgebreid inhoudelijk programma met congressen, seminars, demonstraties en informatieve tours. De beurs kent deze editie liefst 4 Scala’s, die elk 1 van de aandachtsgebieden Move, Store, Pick en Deliver bestrijken. Meer informatie is te vinden via www.logistica-online.nl.
Gelijktijdig met Logistica vindt ICT & Logistiek www.ict-en-logistiek.nl plaats, de jaarlijkse vakbeurs voor ICT- toepassingen en -diensten in de logistieke keten.

Tags:

Intralogistiek, Logistica, Logistica 2017, Scala Logistica, Scala Move

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.