Intralogistieke oplossingen voldoen aan hoge e-commerce eisen

Efficiënte materiaalstromen voor e-commerce

In tijden van steeds verder groeiende online handel is de leveringsbelofte van de leverancier van groot belang. Klanten verwachten hun bestelde goederen op tijd, in de juiste uitvoering en kwaliteit en op de gewenste locatie. Als er niet aan deze eis wordt voldaan, kan de klant niet alleen overstappen naar een aanbieder maar deelt hij ook vaak via sociale netwerken zijn ongenoegen met anderen. Voor hoge betrouwbaarheid is een efficiënte intralogistiek vereist – van warehousing, sorteren tot en met transport. De intralogistiek moet zich kunnen aanpassen, ingespeeld zijn op complexiteit en de efficiëntie ervan moet kunnen worden verhoogd.

Kopen via internet wordt steeds populairder. Het gaat eenvoudig, ongecompliceerd en snel. Kopers waarderen met name het gemak en de flexibiliteit. Online winkels kennen immers geen openingstijden en met behulp van een computer, tablet of smartphone kan de klant altijd en overal kopen – op voorwaarde dat hij over internet beschikt. Zodra de producten thuis arriveren, kan hij ze in de woonkamer uitproberen en gewoon terugsturen als ze niet bevallen. E-commerce wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de verkoop van boeken, beeld- en geluidsdragers, kleding en schoeisel, entertainment-elektronica, elektrische apparaten en computers.
In 2014 bedroeg de omzet van Duitse bedrijven in deze sector circa 66,5 miljard euro. Voor dit jaar lopen de voorspellingen zelfs op tot 90,5 miljard. De wereldwijde markt groeit jaarlijks met 20 procent. Dit resulteert ook in een sterke concurrentie onder de online retailers. Alleen degenen die in staat zijn om in hun segment een zo breed mogelijk assortiment en de vereiste betrouwbaarheid te bieden, zullen blijven bestaan. Hiermee stijgen ook de verwachtingen van de mensen; een onbeperkte beschikbaarheid van goederen voor de beste prijzen en een snelle en accurate levering.

Voldoen aan verwachtingen

Thomas Wiesmann, hoofd verkoop sorteer- en distributietechniek bij de Beumer Group.

Thomas Wiesmann, hoofd verkoop sorteer- en distributietechniek bij de Beumer Group.

Wie als online retailer duurzaam concurrerend wil blijven en extra doelgroepen wil bereiken, moet inspelen op nieuwe trends. Hierbij gaat het ook om individuele levertijden of Same Day Delivery. Dit wil zeggen dat de klant de goederen nog dezelfde dag als waarop ze zijn besteld ontvangt. Deze mogelijkheid moet de e-commerce definitief op hetzelfde niveau van de beschikbaarheid van de producten als de lokale handel brengen. Deze bijzonder snelle verzending bestrijkt afhankelijk van de vestigingsplaats van de online winkel slechts bepaalde gebieden. Het wordt aangeboden binnen de stadlogistiek in grote steden en is duurder dan een gewone bestelling. De branche houdt zich met dit onderwerp bezig, maar slechts een beperkt aantal handelaren biedt deze verzendingsdienst aan. Kenmerkend voor e-commerce is ook de versnippering van de verzendingen. De klant bestelt vaker – soms meerdere keren per dag – maar steeds kleine hoeveelheden. Dit leidt tot kleinere, frequentere leveringen. Dit stelt zowel fabrikanten van intralogistieke systemen als de bedrijfslogistiek voor grote uitdagingen.

Juiste intralogistiek doorslaggevend

De materiaalstroomtechniek wordt steeds complexer, intralogistieke installaties en systemen moeten steeds flexibelere taken kunnen uitvoeren of zich aan veranderende lokale omstandigheden kunnen aanpassen. Er zijn dus zeer efficiënte processen vereist om een levering van de pakketten aan de klant mogelijk te maken. Tracking en tracing, het volgen van zendingen, wordt steeds belangrijker. Hierdoor kan de route van het pakket worden geregistreerd en weet de klant altijd waar zijn pakket zich bevindt en wanneer het naar verwachting wordt afgeleverd.
Om snel, veilig en nauwkeurig sorteren, distribueren en controleren van zeer verschillende goederen – zoals pakketten, goederen in tassen en grote voorwerpen in grote hoeveelheden – mogelijk te maken, is de Beumer Group als systemintegrator van de planning tot en met de inbedrijfstelling voor uw klanten beschikbaar. Tot de productbasis behoren modulaire, zeer krachtige sorteerinstallaties. Hiermee kunnen gebruikers een concurrentievoordeel behalen en zijn ze voorbereid op een toekomstige groei van de eigen verzendactiviteiten.

Talloze projecten

De Beumer E-Tray sorteermachine wordt wereldwijd gebruikt in post- en distributiecentra.

De Beumer E-Tray sorteermachine wordt wereldwijd gebruikt in post- en distributiecentra.

De Beumer Group heeft al talloze projecten samen met partners uit de intralogistiek gerealiseerd. Voor het beheer van reservoirs of dozen voor A-, B- en C-artikelen met een hoge beschikbaarheid zijn shuttlemagazijnen met een hoge in-/uitvoerfrequentie van meer dan 10.000 eenheden per uur vereist. Voor deze toepassingen zijn de magazijnoplossingen voor automatische behandeling van kleine delen vast gedefinieerd; ze zijn met name geschikt voor bedrijven die snel groeien en verschillende producten op voorraad hebben. Een dwarsbandsorteermachine vormt de verbinding tussen de goederenontvangst, het shuttlemagazijn, de werkplekken voor order picking en de afgifte van de goederen. Deze sorteeroplossing biedt tevens een zeer groot distributievermogen van meer dan 10.000 reservoirs per uur. Naast het verdelen van reservoirs en dozen zijn dwarsbandsorteermachines ideaal voor een voorzichtige omgang met alle soorten producten, onafhankelijk van grootte, vorm en oppervlaktetoestand. Met deze eigenschap voldoen ze aan de bijzondere eisen die bedrijven in de postorderhandel stellen. Vanwege de contactloze energie- en gegevensoverdracht is de Beumer Belt Tray sorteermachine zeer onderhoudsarm. Dankzij de modulaire constructie kan de sorteermachine uitstekend, zonder afbreuk aan de prestaties, in bestaande gebouwen worden geïntegreerd.
De dwarsbandsorteermachine bestaat uit een reeks rijdende transporteurs. Deze zijn in een hoek van 90 graden ten opzichte van de looprichting geplaatst. Hierdoor kunnen ze de goederen in de looprichting naar keuze rechts of links in- en uitvoeren. Hiertoe worden de producten met een op de sorteersnelheid en aanvoerhoek afgestemde snelheid aan de dwarsbandtransporteur overgedragen. Bij het uitvoeren vindt het omgekeerde proces plaats: de transportband draait in de uitvoerrichting en het transportgoed wordt voorzichtig naar het eindpunt gebracht.

Aandacht voor duurzaamheid

Met de veelzijdig inzetbare dwarsbandsorteermachines van de Beumer Group kunnen verzendbedrijven en -dienstverleners een efficiënte, doorlopende bewerking van de goederen garanderen.

Met de veelzijdig inzetbare dwarsbandsorteermachines van de Beumer Group kunnen verzendbedrijven en -dienstverleners een efficiënte, doorlopende bewerking van de goederen garanderen.

De Beumer Group levert de sorteermachine met modules voor werkplekken voor order picking. Vaak worden er aanvullende sensoren geïnstalleerd voor het herkennen en corrigeren van eventuele fouten om zo de sorteernauwkeurigheid verder te vergroten. Zo worden er altijd veilige en betrouwbare sorteerprocessen gegarandeerd. Volledige opdrachtreservoirs gaan automatisch naar de goederenafgifte, niet voltooide reservoirs worden vanuit elke module terug naar het shuttlemagazijn gevoerd en lege reservoirs gaan naar de goederenbinnenkomst om opnieuw te worden gevuld.
De verzending van de uitgaande goederen tot aan de huisdeur of naar de afhaalstations wordt meestal door de dienstverlener uitgevoerd. Deze beschikken over een landelijk netwerk met sorteercentra, kantoren en een bezorgservice. Hun systemen zijn vooral bestemd voor de traditionele pakketdiensten. De systemen zijn niet opgewassen tegen het aanzienlijk toenemende verzendingvolume en de afnemende omvang van de pakketten. Hier komen de steeds krappere leveringstermijnen en de kortere tijden voor het sorteren nog eens bij. Om aan de eisen van e-commerce te voldoen, moeten de dienstverleners hun prestaties verbeteren.

Diverse oplossingen

De prestaties in bestaande gebouwen kunnen worden verhoogd met een machine ondersteunde bulkontlading van wissellaadbakken in plaats van handmatig ontladen. Hierdoor is er een aanzienlijke grotere doorvoer per poort mogelijk. De Beumer Group heeft hiervoor de eerste generatie van een semiautomatische machine, de Beumer Parcel Picker, op de markt gebracht. Deze machine ontlast medewerkers van lichamelijk zwaar werk, terwijl de productiviteit toeneemt. Personal in Post- en CEP-processen (Courier, Express and Parcel) kunnen pakketten van verschillende formaten en gewichten, pakjes en verzendeenheden met hoge prestaties ontladen uit wissellaadbakken en trailers. De capaciteit voor ontladen neemt toe terwijl de zendingen kleiner worden.
Om de bulkstroom efficiënt te verwerken, moet de pakketten automatisch worden gescheiden. Hiervoor heeft de Beumer Group de Automatic Parcel Singulator ontwikkeld, die is afgestemd op de discontinue werking van een Loopsorter-invoerelement. De Automatic Parcel Singulator is compact van formaat en het invoerelement bepaalt het vermogen ervan. Hij werkt bijzonder geluidsarm en is zeer gemakkelijk te onderhouden. Een typische toepassing bestaat uit twee Beumer Parcel Pickers die aan een Automatic Parcel Singulator leveren. Het resultaat van de scheiding wordt door een beeldsensor gecontroleerd. Correct gescheiden pakketten komen via een wissel bij de sorter, terwijl niet-gescheiden verzendingen naar de Automatic Parcel Singulator worden teruggevoerd.

Tags:

Beumer, Beumer Group, Intralogistiek, Sorteerinstallatie, Sorteerinstallaties, Sorter, Sorters

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.