KVVM wordt onderdeel van Kiwa Nederland

Het Keuringsinstituut Voor Veilige Magazijnen, kort KVVM, en Kiwa hebben een overeenkomst gesloten, waarmee KVVM onderdeel wordt van Kiwa in Nederland. KVVM is een onafhankelijk inspectiebedrijf dat is gespecialiseerd in de veiligheidsinspecties van onder meer magazijnstellingen en bordessen. Het bedrijf in Almere voert deze inspecties uit in Nederland en België.

Kiwa behoort tot de wereldwijde Top 20 van bedrijven die actief zijn in het vakgebied Testen, Inspecteren en Certificeren (TIC). Kiwa’s dienstverlening is gericht op vergroten van het vertrouwen in de producten, diensten, processen, (management)systemen en medewerkers van klanten. Dat doet Kiwa in uiteenlopende marktsegmenten: van bouw tot drinkwater en van food, feed & farm tot energievoorziening. Klanten zijn onder actief in de industrie, (zakelijke) dienstverlening, de publieke en private nutssector, bij overheden en internationale organisaties. Wereldwijd werken ruim 4.500 mensen voor bedrijfsonderdelen van Kiwa vanuit kantoren in meer dan 40 landen in Europa, Azië en Oceanië en Latijns-Amerika. De jaarlijkse omzet is meer dan 500 miljoen euro.

Hans Aalsters voert nu de directie van KVVM en blijft dat ook onder Kiwa-vlag doen. “Onze bestaande en toekomstige klanten blijven zakendoen met dezelfde mensen en profiteren van dezelfde expertise. Als onderdeel van Kiwa kunnen wij gebruikmaken van de slagkracht en het (inter)nationale netwerk van een grote TIC-organisatie”, vertelt hij. “Dat biedt ons veel kansen en mogelijkheden om onze dienstverlening te verbreden, verdiepen en aan te bieden aan een bredere klantenkring. Andersom voegt KVVM nieuwe services, met name inspectiediensten, en een mooi klantenportfolio aan Kiwa toe.”

“Met KVVM voegen we specifieke inspectie-expertise en -ervaring toe aan onze dienstverlening op het gebied van trappen, stellingen en bordessen. Deze kennis en kunde sluiten mooi aan bij onze bestaande activiteiten op het terrein van bouw en constructies. De synergie die we met deze overname creëren, biedt klanten van beide partijen veel interessante voordelen. We zien de toekomst dan ook vol vertrouwen zonnig tegemoet”, zegt Wim van Vreeswijk, directeur van de divisie Building & Civil Engineering van Kiwa Nederland.

Tags:

Intralogistiek, Keuringen, Kiwa, KVVM, Veiligheid

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.