NSK neemt nieuw Europees DC in Tilburg in gebruik

Vanwege de groeiende vraag naar NSK-producten heeft rollager producent NSK Europe in Tilburg een nieuw Europees distributiecentrum (EDC) in gebruik genomen. SSI Schäfer was als turnkey leverancier verantwoordelijk voor de demontage, verhuizing en opbouw van de bestaande palletstellingen. Ook realiseerde de magazijninrichter aanvullend nieuw materiaal, zoals palletstellingen voor bulk- en dozenopslag, en een 2-verdiepingen legbordstelling-etagevloerconstructie voor stukspicking.

Het nieuwe EDC heeft een vloeroppervlak van meer dan 17.000 vierkante meter. Hiermee beschikt NSK over 72 procent meer magazijnruimte vergeleken met de oude locatie in Tilburg. Het nieuwe magazijn biedt ruimte aan lagers voor industriële en automotive toepassingen, voor klanten verspreid over Europa, Rusland, Turkije en het Midden-Oosten.
“Onze verhuizing was logistiek gezien een enorme klus aangezien de klanten er niets van mogen merken en de leveringen gewoon door dienen te gaan”, zegt Daan van Iersel, Project Manager bij NSK Europe. “Voor het overhuizen van 18.000 pallets werkten wij continu met twee ploegen; een ploeg op de oude locatie en een ploeg op de nieuwe locatie. Dankzij de goede samenwerking tussen SSI Schäfer en NSK verliep de verhuizing soepel en waren wij zelfs eerder klaar dan verwacht”.

Tags:

Intralogistiek, Magazijninrichting, SSI Schäfer, Warehousing

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.