Qimarox voegt standaard rekhoesmachine toe aan gamma

Na een ringwikkelaar heeft Qimarox nu ook een standaard rekhoesmachine aan zijn gamma material handling componenten toegevoegd. De innovatieve rekhoesmachine onderscheidt zich in de markt door het ontbreken van energieverslindende pneumatische en hydraulische technieken. Net als de eerder geïntroduceerde ringwikkelaar kan ook deze verpakkingsmachine samen met de palletiseermodule van Qimarox worden geïntegreerd in een compleet eindverpakkingssysteem.

Met de Highrunner mk7 levert Qimarox een modulaire, seriematig geproduceerde palletiseermodule die eindverpakkingen met uiteenlopende vormen en formaten met hoge snelheid kan stapelen op pallets. Dankzij de nieuwste toevoeging aan het gamma material handling componenten kunnen de system partners van Qimarox nu complete systemen voor zowel het palletiseren als verpakken van pallets leveren. Eindklanten zijn daarmee verzekerd van een pallet met lading die niet alleen is gezekerd en gestabiliseerd, maar ook gegarandeerd waterdicht en stofvrij verpakt.

Besparen op energiekosten

De uiterst compacte rekhoesmachine telt vier spanarmen die een rekhoes maximaal kunnen oprekken en over de pallet met lading trekken. Als de spanarmen de rekhoes loslaten, kunnen de dozen, zakken of andere producten op de pallet dankzij de elastische eigenschappen van de folie geen kant meer uit. Omdat de vier spanarmen horizontaal in twee richtingen kunnen bewegen, kan de rekhoesmachine elk palletformaat voorzien van een rekhoes.
Wat de machine uniek maakt, is het ontbreken van energieverslindende technieken zoals pneumatiek en hydrauliek voor het aandrijven van de spanarmen, stelt de producent. Daardoor blijft het energieverbruik tot een minimum beperkt en kunnen eindklanten elk jaar tot € 3500 op energiekosten besparen. Daarnaast blinkt de machine uit in onderhoudsvriendelijkheid. Inspectie van de machine of het vervangen van slijtdelen kan allemaal op grondniveau plaatsvinden, waardoor bewegende machinedelen voor service- en onderhoudsactiviteiten overbodig zijn.

Levering via system partners

Qimarox levert de rekhoesmachine net als alle andere componenten zoals palletiseermachines en verticaal transportsystemen zonder besturing aan gespecialiseerde en getrainde system partners. Dat biedt deze partners de gelegenheid om de besturing van de machine te combineren met die van de andere componenten van eindverpakkingssystemen. Dat levert niet alleen een betere integratie op, maar ook een eenvoudigere besturing en lagere investerings- en onderhoudskosten.
Qimarox beschikt inmiddels over een wereldwijd netwerk van meer dan tweehonderd system partners, zodat elke eindklant altijd is verzekerd van een lokale partner die de taal spreekt en de markt kent. Wie geïnteresseerd is, kan de rekhoesmachine in het demonstratiecentrum van Qimarox in Harderwijk aan het werk zien.

Tags:

Highrunner mk7, Lading zekeren, Ladingzekering, Paletiseermachine, Palletiser, Palletiseren, Qimarox, Rekhoes, Rekhoesmachine

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.