Qimarox introduceert verbeterde standaard OEM-rekhoesmachine

Nadat Qimarox vorig jaar een standaard OEM-rekhoesmachine aan zijn productgamma toevoegde, komt de producent van material handling componenten nu met een verbeterde versie van de machine. Wat nieuw is aan de rekhoesmachine is het gepatenteerde concept waarbij de spanarmen, die de rekhoes over de producten aanbrengen, onafhankelijk functioneren in losstaande geleidingspalen.

Het ontbreken van een framewerk, waarin traditioneel de spanarmen zijn verbonden, brengt flexibiliteit in de uitvoering van de standaard rekhoesmachine. Projectspecificaties stellen de positie van de geleidingspalen vast, waarmee de rekhoesmachine zich aanpast aan de projectspecificaties. Het opent de mogelijkheid pallets vanuit twee richtingen te verwerken waardoor een hoekopstelling mogelijk wordt. Daarbij is het concept volledig gestandaardiseerd en wordt de machine volledig modulair opgebouwd. Hiermee is de rekhoesmachine inzetbaar in vele projecten.

Besparen op energiekosten

De uiterst compacte rekhoesmachine telt vier spanarmen die een rekhoes maximaal kunnen oprekken en over de pallet met lading trekken. Als de spanarmen de rekhoes loslaten, kunnen de dozen, zakken of andere producten op de pallet dankzij de elastische eigenschappen van de folie geen kant meer uit. Omdat de vier spanarmen horizontaal in twee richtingen kunnen bewegen, kan de rekhoesmachine elk palletformaat voorzien van een rekhoes.
Wat de machine uniek maakt, is het ontbreken van energieverslindende technieken zoals pneumatiek en hydrauliek voor het aandrijven van de spanarmen. Daardoor blijft het energieverbruik tot een minimum beperkt en kunnen eindklanten elk jaar tot € 3500 op energiekosten besparen. Daarnaast blinkt de machine uit in onderhoudsvriendelijkheid. Inspectie van de machine of het vervangen van slijtdelen kan allemaal op vloerniveau plaatsvinden, waardoor bewegende machinedelen of een bordes voor service- en onderhoudsactiviteiten overbodig zijn.

Levering via system partners

Qimarox levert de rekhoesmachine net als alle andere componenten zoals palletiseermachines en verticaal transporteurs zonder besturing aan gespecialiseerde en getrainde Certified System Partners. Dat biedt deze partners de gelegenheid om de besturing van de machine te combineren met die van de andere componenten van eindverpakkingssystemen. Dat levert niet alleen een betere integratie op, maar ook een eenvoudigere besturing en lagere investerings- en onderhoudskosten. Qimarox beschikt inmiddels over een wereldwijd netwerk van meer dan tweehonderd system partners, zodat elke eindklant altijd is verzekerd van een lokale partner die de taal spreekt en de markt kent.

Tags:

Palletiseren, Qimarox, Rekhoes, Rekhoesmachine, Verpakken

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.