STILL biedt met OPX-serie allround talenten voor hogere prestaties

Met de nieuwe OPX-serie mikt Still op een hogere efficiency en minder vermoeidheid bij het orderverzamelen. De, in totaal negen nieuwe orderverzameltrucks en een nieuwe trekker zorgen zowel voor vervanging als uitbreiding van de bestaande serie. Deze grote verscheidenheid aan modellen is uniek op de markt. Met de vele nieuwe functies biedt Still haar klanten voor vrijwel elk gebruik de juiste orderverzameltruck. 

De OPX-serie toont haar kracht vooral in gebieden met een intensieve goederenafhandeling, zoals in de centrale magazijnen van de detailhandel, de automobielindustrie, de distributiecentra, de levensmiddelenindustrie en binnen de logistieke dienstverlening (3PL), kortom overal waar een hoge verzameldichtheid vereist is, grote afstanden worden afgelegd en maximale efficiëntie vereist is.
Centraal bij de ontwikkeling van de OPX-serie stond de ergonomie om de pickcapaciteit te verhogen. Een lage instap en meer bewegingsruimte zijn slechts twee voorbeelden van een gebruiksvriendelijk totaalconcept. De gehele werkplek is individueel aan de wensen van de bestuurder instelbaar, zodat deze zo aangenaam en efficiënt mogelijk kan werken.

Still EASY Drive

Alle truckinformatie altijd in beeld: STILL EASY Drive omvat een nieuw ontwikkeld ergonomisch en optioneel in de hoogte verstelbaar stuurwiel met geïntegreerde bedieningseenheid en display.

Een bijzonder Highlight van de OPX-serie is de Still EASY Drive. Dit omvat een nieuw ontwikkeld, ergonomisch en optioneel in de hoogte verstelbaar stuurwiel met geïntegreerde bediening en display. De bestuurder heeft altijd alle voertuiginformatie, zoals de accustatus en de bedrijfsuren, in één oogopslag. Dankzij de unieke vorm kan de gebruiker het stuurwiel onder alle omstandigheden perfect beetpakken. Zo verhoogt de OPX met eenvoudige middelen de veiligheid. Bij voertuigen met mast- en initiële- of platformheffing zorgt Still EASY Move ook voor extra werkgemak. Via de, op het stuurwiel geïntegreerde kantelschakelaar kan de bestuurder zowel de mastheffing bedienen als het platform verhogen zonder hiervoor de handen van het stuurwiel te nemen.

Uniek op markt

Uniek op de markt is het pneumatisch gedempte platform. Deze is op het gewicht van de bestuurder aanpasbaar om lichaamstrillingen aanzienlijk te verminderen. Een andere optie is een, in hoogte verstelbare klapstoel voor gebruik op lange trajecten. Als de klapstoel in combinatie met het pneumatisch gedempte platform wordt besteld, zijn deze met elkaar gekoppeld, zodat ook de stoel van de pneumatische vering profiteert. Zo reduceert tevens de stoel lichaamstrillingen en beschermt hij de gebruiker.

Hoge prestaties, laag energieverbruik

Snel en veilig onderweg: Voor een hoge rijdynamiek en perfecte tractie zorgt bij de OPX 20 Plus en OPX 25 Plus het nieuwe onderstel met 5 wielen. In combinatie met het nieuwe STILL EASY Drive stuurwiel ervaart de gebruiker ook bij hogere snelheden een zeer fijngevoelig en stabiel rijgedrag.

De nieuwe Highspeed-orderverzamelaars OPX 20 Plus en OPX 25 Plus hebben een onderstel met 5 wielen zodat het aandrijfwiel altijd voldoende tractie heeft – vooral in bochten. Daarnaast zorgt Curve Speed Control voor automatische reductie van de snelheid in bochten voor extra veiligheid tijdens de rit.
Een krachtige en onderhoudsarme 24V 3 kW-draaistroom-stuurmotor geeft het nieuwe voertuig het juiste vermogen. Het systeem garandeert hoge prestaties bij een laag energieverbruik en lange onderhoudsintervallen. De gebruiker profiteert zodoende van een hoge productiviteit bij lagere bedrijfskosten. Met de bewezen efficiencymodus Blue-Q kan tot zeven procent energie worden bespaard zonder noemenswaardige vermindering van de prestaties. Daarbij zijn de wendbare orderverzameltrucks met batterijcapaciteiten tot 620 Ah ideaal voor meerdere ploegendiensten. Desgewenst zijn de trucks tevens leverbaar met lithium-ion batterijen of een geïntegreerde lader.

Met tal van individuele gebruiksopties zijn de orderverzameltrucks aan te passen aan specifieke eisen: Voor klanten die bijvoorbeeld vaak op het eerste niveau orders verzamelen, is optioneel een hydraulisch te verhogen platform verkrijgbaar. Het Still EASY Drive stuurwiel gaat samen met het platform de hoogte in. De gebruiker kan zodoende zijn werkplek niet alleen naar het eerste niveau brengen, maar ook de truck verplaatsen. Het gelijktijdig heffen en rijden bespaart tijd en verhoogt de efficiëntie.

De nieuwe serie kent verschillende modellen:

OPX 20/OPX 20 Plus en OPX 25/OPX 25 Plus

De OPX 20 is een klassieke orderverzameltruck met een capaciteit van 2.000 kg. Hij neemt tot twee europallets in lengterichting op voor het orderverzamelen of voor het horizontaal transporteren van goederen. Met een snelheid van maximaal 12 km/h is de truck geschikt voor transport voor middellange en lange routes. Als er vaak zeer lange afstanden zijn, biedt Still met de OPX 20 Plus en OPX 25 Plus modellen met een snelheid tot 14 km/h. Het nieuwe onderstel met 5 wielen zorgt voor een hoge rijdynamiek en perfecte tractie.

OPX-D 20

De OPX-D 20 met een draagvermogen van 2.000 kg is een dubbeldeks truck voor kwetsbare producten zoals bijvoorbeeld groenten en fruit of yoghurtbekers. Met het robuuste voertuig kunnen twee standaard pallets gelijktijdig boven elkaar worden getransporteerd.

OPX-L 20 S en OPX-L 16

De OPX-L 20 S met een draagvermogen van 2.000 kg beschikt over een schaarheffing die voor een uitstekende stabiliteit zorgt. Met de schaarheffing kunnen twee pallets in de lengte of lange en grote voorwerpen worden opgenomen. De gebruiker hoeft niet meer te bukken om de goederen op de pallets te plaatsen. Hij brengt deze nu gemakkelijk op een voor hem ergonomische werkhoogte. Het levert niet alleen een besparing voor de rug, maar tevens een besparing aan tijd en energie. De nieuw toegevoegde OPX-L 16 combineert de voordelen van de OPX-L 20 S met een grote wendbaarheid en 1.600 kg draagvermogen. De OPX-L 16 neemt een last op van 1.600 kg bij een lastzwaartepunt van 1.200 mm en twee pallets in de lengterichting. Dankzij de korte lastwielarmen is de OPX-L 16 nog flexibeler dan de OPX-L 20 S. Dit heeft bovendien het voordeel dat de gebruiker de achterste pallet kan opnemen, zonder deze eerst met de hand te positioneren.

OPX-L 12

Gaat het om het orderverzamelen van zware goederen tot 1.200 kg in een nauwe ruimte, dan is de OPX-L 12 de beste keuze. De compacte en wendbare truck kan een pallet in de lengte opnemen en deze voor het orderverzamelen tot een ergonomische hoogte optillen.

OPX-L 20

De OPX-L 20 met een draagvermogen van 2.000 kg kan twee pallets in de lengterichting opnemen. Daarbij tilt de OPX-L 20 altijd de voorste, tegen het vorkbord liggende pallet tot een ergonomische hoogte. Dit heeft het voordeel, dat het orderverzamelaar minimale loopafstanden bij het orderverzamelen aflegt.

LTX 50

De als trekker ontworpen LTX50 is ook nieuw en op hetzelfde platform gebaseerd als de OPX-modellen. De trekker toont zijn mogelijkheden bijvoorbeeld bij ‘goederentreinen’ en beschikt over een trekkracht van 5 t.

 

Tags:

Intralogistiek, OPX, Orderverzameltruck, Orderverzameltrucks, Still, Still Benelux, Still OPX-serie

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.