Baoli Benelux van start: two worlds, one idea

Baoli Benelux start per direct haar activiteiten in België, Nederland en Luxemburg. Het intern transportmerk is een businessunit van Still en brengt twee werelden samen: de praktische range en aantrekkelijke prijsstelling van het Chinese merk Baoli en de kennis, ervaring en betrouwbaarheid van een Europese topspeler uit Duitsland.

Baoli is een van de merken uit de Kion Group waartoe ook Linde en Still behoren. “Er is gekozen om Baoli als businessunit onder te brengen bij Still. Vanuit deze organisatie rollen we nu Baoli Benelux uit. We kiezen hierbij voor een duidelijk andere strategie en marktbenadering”, vertelt dealer manager Henk Smit van Baoli Benelux.

Lokale bekendheid en betrokkenheid

Waar Still kiest voor directe verkoop aan de eindgebruiker, daar richt Baoli Benelux zich op de lokale dealers die nauw verweven zijn met de regio waarin ze opereren. Henk Smit is hiertoe druk bezig het dealernetwerk op te bouwen.
“Baoli is een merk dat zich specifiek richt op gebruikers die trucks zoeken voor de lichte tot middelmatig intensieve inzet die zowel economisch is in aanschaf en kan rekenen op professionele support”, vervolgt hij. “Baoli bereikt dat door het gebruik van kwalitatieve en goed beschikbare onderdelen en een serviceorganisatie in te richten die de beloften nakomt en aan alle Europese eisen voldoet. Wij garanderen dit vanuit een centraal onderdelenmagazijn in Italië en met een vloot van minimaal 400 trucks die direct uit voorraad leverbaar zijn. Op dit moment is onze Nederlandse vestiging in Hendrik-Ido-Ambacht vol in ontwikkeling en hebben we een showroom met de belangrijkste modellen ingericht.”

Populair programma

Baoli brengt in Europa een populair programma hef- en magazijntrucks op de markt. Binnen de heftrucks kent het merk elektrische trucks van 1.5 tot en met 3.5 ton hefvermogen, lpg-trucks van 1.5 tot en met 5 ton en dieseltrucks van 1,5 tot en met 10 ton. Het leveringsprogramma magazijntrucks bestaat uit pallettrucks en stapelaars, zowel in meeloop- als meerijdt uitvoering. “De range zal op termijn beslist breder worden, maar met dit aanbod dekken we de primaire behoefte in de markt goed af”, stelt Henk Smit tot besluit. “Belangrijk om te weten is dat we ook de engineering kwaliteit en ervaring vanuit de Kion Groep benutten voor de ontwikkeling van de Baoli modellen. We stellen niet voor niets: Two worlds, one idea.”

Tags:

Baoli, Baoli Benelux, Intern transport, Intralogistiek

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.