Kroon-Oil kiest voor uitstraling en uniformiteit

Bij de recente vernieuwing van zijn complete intern transportvloot heeft Kroon-Oil uit Almelo gekozen voor uniformiteit en uitstraling. De gemixte vloot is ingeruild en vervangen door degelijke en gebruiksvriendelijke Jungheinrich trucks. In totaal leverde Jungheinrich Nederland 20 nieuwe trucks, waaronder een nieuwe veegmachine.

Als gevolg van sterke groei, werkte Kroon-Oil uit Almelo tot voor kort met een gemixte intern transportvloot. Elk merk werd onderhouden door zijn eigen servicemonteur. “Soms was de ene monteur nog niet weg terwijl de ander zich al meldde”, vertelt Plant Manager Erik Kobes. “Daarnaast was het op de vloer een mengelmoes aan kleuren. Die uitstraling paste niet in onze visie. We zochten naar meer uniformiteit en een professionelere uitstraling.”

Volledig ontzorgd

De zoektocht leidde Kroon-Oil naar Jungheinrich, dat onlangs 20 nieuwe trucks leverde; variërend van elektrische palletwagens en een stapelaar tot heftrucks, reachtrucks en zelfs een nieuwe veegmachine. De nieuwe vloot wordt door Kroon-Oil geleased voor een periode van 60 maanden, inclusief full service. “We hebben nu één aanspreekpunt voor al ons intern transport. Jungheinrich draagt zorg voor alle benodigde keuringen en het preventief onderhoud aan zowel de trucks als de accu’s. Ook het onderhoud aan de veegmachine wordt door Jungheinrich verzorgd. We worden volledig ontzorgd en kunnen ons toeleggen op onze core business”, aldus Kobes.

Professionele uitstraling

De manager operations legt uit dat de keuze van Kroon-Oil voor Jungheinrich niet enkel is gebaseerd op de beste prijs/kwaliteitverhouding. “We hebben onze medewerkers in het traject betrokken. Zij hebben verschillende merken aan de tand gevoeld. Daarbij sprongen de Jungheinrich trucks met name boven de concurrentie uit qua gebruiksvriendelijkheid en ergonomie. Lichaamsschadelijke trillingen worden sterk gereduceerd, het zicht is optimaal en de bediening is nauwkeurig en plezierig.” Alle trucks zijn voorzien van de naam van de bestuurder. Kobes: “Onze chauffeurs hebben hun eigen trucks. De ervaring leert dat ze trots zijn op hun eigen materieel en er daardoor ook zorgvuldiger mee omgaan. Schades blijven tot een minimum beperkt. Ook dat hoort bij een professionele uitstraling.”

Veilige inzet

Voor een veilige inzet zijn de heftrucks en reachtrucks uitgerust met een Floor-Spot veiligheidslamp. Deze led-schijnwerper projecteert een opvallende, rode lichtpunt op de vloer en waarschuwt zo voor naderende trucks. De heftrucks zijn aan zowel de voor- als achterkant uitgerust met de Floor-Spot. Alle heftrucks zijn daarnaast voorzien van een nieuw, akoestisch waarschuwingssysteem. “De hoge pieptonen tijdens het achteruit rijden werden door onze medewerkers als hinderlijk ervaren. Bij het nieuwe systeem hebben die hinderlijke piepjes plaatsgemaakt voor een sissende ruis. Het levert niet alleen minder geluidshinder op, maar is bovendien veiliger. Het ruissignaal is gericht en waarschuwt omstanders duidelijker vanuit welke hoek de truck nadert”, licht Kobes toe.
De heftrucks zijn bovendien uitgevoerd met veiligheidsbeugels die de chauffeurs bij onverhoopt kantelen van de truck, binnen de veilige contouren van de cabine houden. Pas wanneer de beugel is gesloten, kan er met de truck worden gewerkt.

Tags:

Intern transport, Intern transportvloot, Intralogistiek, Jungheinrich

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.