Combilift claimt benchmark voor massamaatwerk met nieuwe fabriek

Combilift zet de nieuwe norm voor massamaatwerk. Dat zei managing director Martin McVicar tijdens de officiële opening van de nieuwe productiefaciliteit van Combilift in Monaghan, Ierland. De nieuwbouw meet 46.500 vierkante meter en stelt Combilift in staat om de productie te verdubbelen. Bekijk de video.

Onlangs opende Combilift officieel haar nieuwe hoofdkantoor en productiefaciliteit in het Ierse Monaghan. Het 46.500 vierkante meter grote pand staat op een terrein van 100 hectare en biedt ruimte voor uitbreiding. Met 11 hectare dakruimte is het een van de grootste productiebedrijven onder één dak in de Republiek Ierland.
De nieuwbouw zal Combilift in staat stellen haar productie te verdubbelen. Vier, 90 meter lange assemblagelijnen produceren nu om de 15 minuten een maatwerk truck. Over vijf jaar moet die capaciteit verdubbeld zijn.

Massamaatwerk

“Massamaatwerk is de nieuwe norm voor zowel de klant als de fabrikant. Klanten verwachten in toenemende mate dat producten op maat worden gemaakt. Truckfabrikanten die op maat gemaakte producten aanbieden, produceren over het algemeen weinig volume. De massaproductie van op maat gemaakte producten resulteert in een strategisch voordeel voor onze klanten”, zei McVicar tijdens de officiële openingsceremonie.

Sinds 1998 produceert Combilift producten op maat, afgestemd op de wensen van de klant. “De flexibiliteit in onze nieuwe faciliteit betekent dat we kunnen blijven voldoen aan elke vraag van de klant naar een op maat gemaakte material handling oplossing,” aldus McVicar. “De eisen van de klant zijn onze standaard. De nieuwe fabriek stelt ons in staat om de productie te verdubbelen en gefocust te blijven op de behoeften van onze klanten en dealers.”

Combilift werkt nauw samen met haar klanten en dealers om oplossingen te vinden die het beste aansluiten bij hun individuele specifieke behoeften. De fabrikant investeert 7% van zijn jaaromzet (inkomsten) in research & development. In Nederland wordt het merk vertegenwoordigd door Mabo-lifting uit Enkhuizen.

Toename banen

Combilift investeert ook in haar personeel en voegt daar een aanzienlijk aantal hoogwaardige werkgelegenheidskansen aan toe, voor bekwame technici, ontwerpingenieurs, logistieke en supply chain specialisten en mensen met mechanische en elektrische mechatronica. “De investering in mensen zal ons in staat stellen onze ambitieuze groeiplannen te realiseren”, zegt Martin McVicar. Sinds de aankondiging van onze plannen voor deze fabriek in 2015 hebben we 230 extra mensen in dienst. De combinatie van deze ultramoderne productiefaciliteit en een geschoold personeelsbestand zal ons in staat stellen de productie binnen de komende vijf jaar te verdubbelen.”

Tags:

Combilift, Intern transport, Intralogistiek

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.