Copal Handling Systems wint Best Intralogistics Innovation Award

Tijdens de vakbeurs SITL, afgelopen maand in Parijs, won Copal Handling Systems de Best Intralogistics Innovation Award. Een jury van professionele beslissers, bestaande uit supply chain-, logistieke-, inkoopdirecteuren en hoogleraren, kende de prijs toe voor Copals geautomatiseerde oplossing voor het ontladen van los geladen kartonnen dozen uit zeecontainers.

“Copal Handling Systems biedt een zeer gewilde automatiseringsoplossing voor het lossen van zeecontainers waarvan de lading in veel landen, met name in Azië, handmatig is geoptimaliseerd ten behoeve van een maximale capaciteit. In Europa is het lossen van zulke containers een uitdaging. Met deze 3D-vision-oplossing in combinatie met sensoren en een automatisch plug-in-mechanisme wordt het inbound proces geautomatiseerd”, stelt Xavier Derycke, supply chain Director van de Rexel Group en tevens jurylid.

Fysiek werk en tekort aan arbeidskrachten

Er is een aanzienlijk tekort aan arbeidskrachten in de logistieke sector. De continuïteit en efficiëntie van het inkomende goederen proces staan onder druk. Bedrijven moeten uitzonderlijke service verlenen om marktaandeel te winnen en merkloyaliteit op te bouwen. Dit kan worden bereikt door logistieke processen te optimaliseren. Tevens is er steeds meer aandacht voor het verminderen van zwaar of repetitief fysiek werk met betrekking tot het manueel hanteren van materiaal. De wetgeving wordt strenger, autoriteiten investeren in het toezicht op de naleving van de voorschriften.

Deze redenen maken de automatisering van warehousing-processen onmisbaar voor toekomstgerichte bedrijven om hun positie te behouden, aldus Copal. Met de systemen van de leverancier kan het inbound proces worden geautomatiseerd. De machines zijn uitgerust met scansoftware, 3D vision-technologie, lasersensoren en camera’s die het hele proces in één oogopslag herkennen. Het volledig geautomatiseerde losproces is uniek in de wereld.

Tags:

Award, Best Intralogistics Innovation Award, Copal, Copal Handling Systems, Intralogistiek, Lossen containers, SITL

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.