Costo mechaniseert nieuwe warehouse Bouw Fulfilment Services

 

Bouw Logistic Services, marktleider op het gebied van wijnlogistiek, heeft Costo opdracht gegeven voor de mechanisering van haar nieuwe fulfilment magazijn in Gorredijk. Costo levert de conveyor systemen, pickstations met pick-to-light techniek en de algehele aansturing middels het Arrow Warehouse Management Systeem van dochter Xtend. Ook zal Costo de levering van alle benodigde randapparatuur, zoals etiketteer systemen, printers en scanners, verzorgen.

Bouw Logistic Services heeft zich in de afgelopen decennia gespecialiseerd in de logistiek van wijnen en gedistilleerd. Door de overname van Baarsma Logistiek in 2016 verwierf het bedrijf de status van marktleider in de B2C-markt. Bouw Logistic Services levert al decennia aan groothandel, retailers, slijters en de horeca en sinds vorig jaar, dankzij het werk voor e-tailer E-Luscious (o.a. wijnvoordeel.nl), ook direct aan de consument.

Bij de overname van Baarsma Logistiek is in overleg met E-Luscious direct gekeken naar de huidige werkwijze en toekomstige ontwikkelingen. Naar aanleiding van die analyse werd besloten om het nieuwe magazijn in Gorredijk vergaand te mechaniseren. In het magazijn vinden – naast in-, op- en uitslag – ook de value added services plaat, zoals accijnsadministratie, ompakken, labellen, prijzen en assembleren. Het magazijn heeft een oppervlakte van 10.000 m2, en biedt met circa 7.000 palletplaatsen ruimte voor de ongeveer 3.000 artikelen.

“Costo had niet alleen de juiste ervaring met dit soort logistieke projecten. Zij toonden ook een prettige no-nonsense mentaliteit en koppelen deze aan flexibiliteit en een actieve houding. Dat beviel ons zeer”, licht logistiek manager Patrick Endeman de keuze voor Costo toe.
Dankzij de mechanisatieslag zullen niet alleen de nieuwe wensen ten aanzien van output, kwaliteit en flexibiliteit behaald worden, maar kan ook het aantal heftrucks en FTE’s in het magazijn worden verminderd. Dat levert Bouw Logistics Services een onmiddellijke besparing op.

Het nieuwe magazijn is naar verwachting operationeel in juni van dit jaar.

Tags:

Conveyor, Conveyors, Costo, Intralogistiek, Magazijn, Magazijninrichting, Pick-to-light, Pickstations, Warehouse

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.