Nieuwe Still EXV-CB serie stapelaars combineren flexibiliteit en eenvoud

Met de vernieuwde EXV-CB serie breidt Still zijn aanbod stapelaars verder uit. De nieuwkomers combineren op ongekende wijze de flexibiliteit van de vorkheftruck met de eenvoudige bediening van een stapelaar.

Het moderne, taalonafhankelijke kleurendisplay informeert de gebruiker over alle belangrijke functies, zoals de batterijstatus.

Stapelaars winnen al jaren aan populariteit. Niet alleen in heftruckvrije zones duiken deze alleskunners steeds vaker op. Logisch; een stapelaar is immers een ideaal en kostengunstig alternatief voor de conventionele heftruck. Bovendien is een uitgebreide theorie- en praktijkopleiding vaak niet vereist. In tegenstelling tot het werken met de heftruck volstaat voor het bedienen van de meeloopstapelaar, met een snelheid tot 6 km/uur, een korte, specifieke instructie.

Maximale flexibiliteit

Voor wie niet aan flexibiliteit wil inleveren, voegt Still de EXV-CB serie stapelaars toe aan zijn gamma slimme alleskunners. De vernieuwde trucks zijn uitgerust met een contragewicht en voorzien van vrijdragende vork. Dankzij deze verstelbare vork kunnen alle denkbare ladingdragers, van gesloten kunststof pallets tot wegwerp kartonnen pallets, probleemloos worden opgenomen en getransporteerd. De vrijdragende vork maakt het neigen van de mast mogelijk, zodat bijvoorbeeld ook kleinere doorrolstellingen veilig kunnen worden bediend met de stapelaar.  Voor nog meer flexibiliteit zijn optioneel extra hydraulische functies voor de bediening van aanbouwdelen leverbaar.

Korte, compacte versie

De OptiSpeed-dissel past de snelheid automatisch aan de afstand tot de bestuurder aan.

Met de nieuwe range introduceert Still – naast de bestaande modellen met hefcapaciteiten van 1.0, 1.2 en 1.6 ton – ook een compacte variant met een hefvermogen van 600 kg. Deze extreem korte versie vereenvoudigt het werk in bijzonder krappe ruimtes. Afhankelijk van het model en de mast bedraagt de hefhoogte 3.324 tot 4.224 mm. Een hoog restdraagvermogen blijft in alle omstandigheden gegarandeerd. De stapelaars uit de EXV-CB serie zijn voorzien van een 24 V accu en krachtige, betrouwbare en onderhoudsarme rij- en hefmotoren met AC-technologie. De maximale rijsnelheid bedraagt 6 km/uur. Proportionele ventielregelingen maken een fijngevoelige en nauwkeurige en veilige bediening mogelijk. De elektrische besturing kan daarbij eenvoudig met één hand worden bediend door zowel links- als rechtshandigen. De centraal gepositioneerde dissel zorgt voor een optimaal zicht op last en omgeving onder alle omstandigheden.

Optimale rijprogramma

Ook biedt de Still EXV-CB voor elke situatie het optimale rijprogramma. Via het moderne, taalneutrale kleurendisplay heeft de bestuurder niet alleen toegang tot alle relevante informatie, maar kan hij ook het gewenste rijprogramma kiezen: ECO, BOOST of Blue-Q. OptiSpeed past bovendien de snelheid automatisch aan; op basis van de afstand tussen de bediener en de disselkop. Als de dissel verticaal staat, wordt de rijsnelheid voor de verder verlaagd en kan met kruipsnelheid ook in de meest krappe ruimte veilig en nauwkeurig worden gemanoeuvreerd. Voor nog meer rijveiligheid heeft Still de stapelaars standaard uitgerust met de beproefde Curve Speed Control functie, die de snelheid van de truck automatisch aanpast aan de stuurhoek. Verder heeft de EXV-CB een diepgetrokken frame om het risico van voetbeknelling te voorkomen. Speciaal voor inzetsituaties met hoge lasten, is optioneel een lastrek leverbaar.

 

Hoge beschikbaarheid

 

Optioneel kan de EXV-CB worden voorzien van een zijdelings batterijwisselsysteem voor het snel, eenvoudig en veilig wisselen van accu’s. Samen met de eenvoudige servicetoegang is een hoge beschikbaarheid van de alleskunner hiermee gewaarborgd.

De stapelaar slaat meer dan één rijprofiel en kan dus eenvoudig worden aangepast aan de wensen van meerdere operators.

Via de STILL FleetManager kan de truck aan een webapplicatie worden gekoppeld, zodat alle truck- en inzetdata direct beschikbaar zijn voor analyse en rapportages – op elk moment en op elke locatie. Met de optionele MMS-voorbereiding kan de EXV-CB bovendien optimaal worden geïntegreerd in een bestaand goederenbeheersysteem.

Aanvullende uitrustingsopties kunnen worden bevestigd aan de optionele accessoire-beugel. Voor inzet in koelhuizen is een speciale versie beschikbaar.

Tags:

EXV-CB, Intern transport, Intralogistiek, Magazijntruck, Magazijntrucks, Stapelaar, Stapelaars, Still, Still Benelux, Still EXV-CB, Still Fleetmanager

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.