PostNL opent pakkettensorteercentrum in Venlo

PostNL neemt zijn eenentwintigste pakkettensorteercentrum in Nederland in gebruik. In het 7.700 m2 grootte pand in Venlo worden dagelijks tussen de 80.000 en 120.000 pakketten verwerkt. Het pand heeft het hoogst haalbare BREAAM-certificaat Outstanding, wat aangeeft dat het om een duurzaam gebouw gaat met minimale milieu-impact. Er wordt bijvoorbeeld geen gebruik meer gemaakt van gas, er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties (o.a. warmteterugwininstallaties en LED-verlichting) en er worden zonnepanelen geplaatst.

Elk jaar worden er in Nederland meer pakketten verstuurd. Zo bezorgde PostNL vorig jaar dagelijks 675.000 pakketten. Dat waren er 207 miljoen in totaal: 17,2 procent meer dan in 2016. Het sorteer- en distributiecentrum in Venlo draagt bij aan de landelijke dekking om zeven dagen per week overal in Nederland pakketten te kunnen bezorgen.
Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten & Logistiek van PostNL: “Met de opening van dit pakkettensorteercentrum spelen we in op de groei van e-commerce en investeren wij in onze pakketten- en logistieke infrastructuur. Dit depot is vanwege zijn ligging heel goed in staat om niet alleen de Nederlandse, maar ook Duitse klanten te faciliteren met de sortering en distributie van pakketten.”

Tags:

BREAAM, Intralogistiek, Sorteercentrum, Sorteren

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.