RAVAS en Logitrade werken samen aan foutloos orderpicken

RAVAS, marktleider in mobiel wegen, en system integrator Logitrade, hebben hun softwaresystemen gecombineerd in de unieke Pick by Weight oplossing. Pick by Weight voorkomt pickfouten en reduceert kosten. Bekijk de video en ontdek hoe het werkt.

Pickfouten veroorzaken veel onnodige kosten: retourgoederen en voorraadverschillen, credit nota’s, telefoontjes en e-mails. De kans op zulke fouten kan worden geminimaliseerd door het pickproces te automatiseren. Het Pick by Weight systeem, dat door RAVAS onlangs werd getoond op Logistica 2017, voorkomt fouten en minimaliseert kosten.

Het LogiAction orderpicksysteem van Logitrade toont via een ScanWatch, als handenvrije barcode-armscanner, alle pickopdrachten met een productfoto aan de orderpicker. De gewichtsregistratie van het RAVAS weegsysteem geeft onmiddellijk een signaal indien er teveel of te weinig artikelen worden gepakt. Op deze manier worden eventuele afwijkingen direct weergegeven, en kunnen pickfouten worden gecorrigeerd op de plaats waar dat het minste kost: de picklocatie.

Elk merk en model orderverzameltruck kan worden uitgerust met een RAVAS weegsysteem. De weegcomponenten worden ingebouwd in de vorken, een display toont het gewicht van elke last die opgenomen wordt, terwijl een draadloze verbinding zorgt voor communicatie met LogiAction en het bovenliggende WMS of ERP systeem.

Tags:

Foutloos picken, Intralogistiek, Logitrade, Orderpicken, Orderpicking, Orderverzamelen, Pick by Weight, Pickfouten, Ravas

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.