Drone neemt in toekomst warehouse inventarisatie op zich

Tijdens de vakbeurs LogiMAT in Stuttgart presenteerde Linde Material Handling onder andere het prototype van de Flybox. Deze drone is bedoeld voor het automatisch inventariseren van voorraden. Door de drone te koppelen aan een geautomatiseerde stapelaar wordt een continue stroomvoorziening gegarandeerd. De Flybox kan overal in de hal gevolgd worden.

De drone Flybox van Linde robotics en Balyo is ongeveer 50 cm breed en uitgerust met 6 rotoren, een camera, barcode scanner en afstandsmeter. De drone vliegt per stellingvak langzaam omhoog en maakt foto’s van iedere opslaglocatie. Daarmee worden tegelijkertijd de barcodes van alle producten vastgelegd.
Aan het einde van het gangpad volgt de drone de stapelaar op de grond.  Gaat deze het volgende gangpad in, dan vliegt de drone mee en begint het proces opnieuw. Per stellingsectie worden alle gegevens opgeslagen. Applicatiesoftware toont vervolgens de posities van de stellingen, inclusief de bijbehorende barcodes en foto’s per product.

Inventieve oplossing

“Het innovatieve aan deze uitvinding is dat we gebruik maken van de drone, samen met een autonome industriële truck”, zegt Tobias Zierhut, Hoofd Product Management Warehouse trucks bij Linde Material Handling. Tijdens de inventarisatie wordt de Flybox begeleid door een geautomatiseerde Linde stapelaar; de L-Matic. De stapelaar en Flybox zijn met elkaar verbonden via een transformator en een zelfinstellende kabel.
Door deze innovatie koppeling heeft Linde een oplossing gevonden voor de twee uitdagingen die tot nu toe het gebruik van drones in het warehouse belemmerden: voeding aan de ene kant (batterijen van drones kunnen vaak maar 15 minuten mee) en de lokalisatie zonder gps ontvangst aan de andere kant. Dankzij inventieve geo-navigatie weet het Linde systeem altijd exact waar de drone zich bevindt. De stapelaar zendt de oppervlakte coördinaten. Een hoogte sensor, welke in de drone is geïnstalleerd, meet de respectievelijke hoogte.

Inventarisatie vereenvoudigen

De oplossing kan het inventarisatieproces aanzienlijk vereenvoudigen, versnellen en verbeteren. De drone is ontworpen om volledig autonoom te werken. Daarmee kan de inventarisatie ook buiten de reguliere werktijden worden uitgevoerd; bijvoorbeeld in het weekend of tijdens feestdagen.
Linde Material Handling biedt de drone in de toekomst als extra optie bij de geautomatiseerde MATIC voertuigen. De drone wordt geleverd in een 1,5 x 2 m. stapelaar-compatible krat. Deze kan gemakkelijk op de laadarmen of vorken van een Linde robotics truck worden geplaatst. Zodra de drone de ingegeven stellingposities heft gescand, keert hij terug naar de ‘landingsplaats’ in de container en wacht hier op zijn volgende opdracht.

De marktlancering van de ‘Flybox’ wordt in 2018 verwacht.

Tags:

Inventarisatie, Linde Material Handling, MotracLinde, Voorraad, Voorraad inventarisatie, Voorraadbeheer, Voorraden, Warehousing

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.