Egemin levert haar derde AutoStore-systeem in Frankrijk

Investeren in een geautomatiseerd AutoStore orderverzamelsysteem is niet alleen voor grote operaties geschikt. Dat bewijst een klein, Frans bedrijf, gespecialiseerd in textiel-distributie via e-commerce. De onderneming werd geconfronteerd met een sterke groei in de verkoop en koos voor een AutoStore systeem van Egemin Automation. Voor Egemin wordt dit het eerste AutoStore project in Frankrijk. Naar verwachting wordt het project in januari 2017 opgeleverd. Eerder leverde de automatiseringsspecialist al twee installaties in Nederland en in België.

De door Egemin ontworpen oplossing voorziet in een opslag grid van 12 niveau’s en telt 6 robots. Het heeft een totale hoogte van 6,2 m en een lengte en breedte van 12 m. Het systeem biedt ruimte aan 4.300 bakken. Het maximale laadvermogen per bak bedraagt 30 kg.
Om de bakken naar de orderpickers te transporteren, worden twee carrousels geïntegreerd: één voor het orderverzamelen en één voor het aanvullen van de bins.

Het systeem is ontworpen om 8 uur per dag 170 bakken per uur te kunnen verwerken. Per dag komt de capaciteit daarmee op ongeveer 8.000 artikelen. Voor de klant betekent dit dat dagelijks gemiddeld 300 orders kunnen worden voorbereid.
Met het oog op de jaarlijkse omzetgroei van 20%, heeft de klant de mogelijkheid de opslagcapaciteit van het magazijn te verdubbelen, zonder de opslagruimte uit te breiden.

Tags:

AutoStore, Egemin, Egemin Automation, Intralogistiek, Logistieke systemen, Orderpicking, Orderverzamelen

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.