evofenedex en BLOM opleidingen bundelen krachten

Het aantal locaties en startdata voor de vorkheftruck- en reachtruckopleidingen via open inschrijving van evofenedex is sinds 1 juli fors uitgebreid. Dankzij een samenwerking tussen evofenedex en BLOM opleidingen kunnen cursisten nu terecht op 20 opleidingslocaties verspreid over het hele land, waarbij de inhoud en lesmethode van evofenedex wordt ingezet.

Door de bundeling van krachten bieden evofenedex en BLOM opleidingen nu heel logistiek Nederland altijd de keuze voor een opleiding in de buurt; met startgarantie en de kwaliteit die nodig is om in het magazijn of distributiecentrum veilig en efficiënt te kunnen werken.

“Nederland telt ruim 100.000 bedrijven met een magazijn. Hier werken zo’n 600.000 mensen – van de heftruckchauffeur die met volle pallets door het magazijn rijdt tot de orderpicker die online bestellingen klaarmaakt voor verzending. Een goed geoliede goederenstroom begint en eindigt in het magazijn. En goed opgeleide medewerkers zijn hierbij onmisbaar”, stelt Sander Nieuwenhuizen, senior manager bij evofenedex. “Ondanks de toenemende aandacht voor veiligheid en het voorkomen van arbeidsongevallen gebeuren er nog jaarlijks 1.700 ongevallen op de werkvloer waar een heftruck bij betrokken is, waarvan gemiddeld 8 met dodelijke afloop. Om chauffeurs veilig te laten werken, is een goede opleiding essentieel. Door de handen ineen te slaan, willen we heftruckopleidingen in Nederland naar een nog hoger niveau brengen. Dit betekent een praktijkgerichte opleiding met extra aandacht voor veiligheidsbewustzijn op de werkvloer, gegeven door docenten uit de praktijk.”

In de afgelopen decennia heeft zowel evofenedex als BLOM opleidingen een stevige positie opgebouwd als kwaliteitsmerk op het gebied van heftruckopleidingen. Door eerdere samenwerking bij de Code Gezond en Veilig Magazijn hebben beide organisaties geleerd dat hun visies op veilig werken in het magazijn overeenkomen.

Tags:

BLOM, BLOM Opleidingen, Evofenedex, Heftruckopleidingen, Intralogistiek, Opleidingen, Veiligheid

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.