Fronius leidt rechtstreeks naar coolste batterij

Fronius heeft een intelligente oplossing ontwikkeld die heftruckgebruikers helpt om de inzet van tractiebatterijen drastisch te verbeteren: het Cool Battery Guide Easy informatie- en managementsysteem.

Een control unit verwerkt de signalen van de afzonderlijke Fronius Selectiva acculaadsystemen, terwijl een blauwe LED-strip op het apparaat de gebruiker toont welke accu het langst volledig is opgeladen en dus het meest is afgekoeld. Gebruikers worden zo intuïtief geleid naar de juiste, meest optimale accu. Mocht desondanks de verkeerde batterij worden gekozen, dan kan een alarmsignaal worden toegevoegd.
Een effectievere inzet verbetert de chemische eigenschappen van de accu’s en maakt een maximale capaciteit en optimale prestaties voor een langere tijd mogelijk. In een normale inzet en onder normale omstandigheden zijn volgens de producent tot 1.500 laadcycli mogelijk.

Het intelligente accu management systeem van Fronius verlengt de levensduur van de tractiebatterijen en vermindert zo operationele kosten. Omdat de gebruiker altijd toegang tot een volledig opgeladen batterij, is een constante beschikbaarheid van de truckvloot gegarandeerd.
In sommige situaties kan Cool Battery Guide Easy zelfs het aantal benodigde wisselbatterijen reduceren. Die reductie kan volgens Fronius oplopen tot wel 20%.

Pro Cool Battery Guide Easy maakt het mogelijk tot 30 accu laadsystemen aan te sluiten. Voor wie het systeem in zware inzetomstandigheden wil inzetten, levert Fronius op verzoek een speciale behuizing, met verhoogde IP-bescherming, voor de controle-eenheid.

Tags:

Battery, Battery management, Fronius, Traction battery

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.