Genomineerden Logistica Award 2017 bekend

Onlangs maakte een vakjury, onder leiding van professor René de Koster, de genomineerden bekend voor de Logistica Award 2017. Uit de diverse inzendingen zijn 4 innovaties gekozen. “Heel uiteenlopende oplossingen, maar stuk voor stuk zeer toepasbaar in de dagelijkse logistieke praktijk”, aldus de juryvoorzitter.

De  genomineerden zullen nog even in spanning moeten zitten, want pas op 28 november, tijdens de opening van Logistica 2017, wordt bekend wie de prestigieuze Logistica Award 2017 in ontvangst mag nemen. Ook de winnaar van de publieksprijs wordt dan bekend gemaakt.

De genomineerden zijn, in alfabetische volgorde:

Pack Tools 2.0
De inzending van Pack Tools is de Wrapplicator. Een handige tool voor hand wrapping, die ervoor zorgt dat de gebruiker op ergonomische, veilige en efficiënte wijze lading stabiel en veilig kan verpakken.

PrimeVision
PrimeVision introduceert het concept self-organizing logistics. Daarbij wordt gebruik gemaakt van mobiele robots die autonoom pakketten of rolcontainers sorteren.

Ravas Europe
SafeLoad is de productnaam van de inzending van Ravas. Een product dat een grote bijdrage levert aan veilig werken met heftrucks en lading. Toepasbaar op iedere heftruck, geeft het display direct informatie over het gewicht van de lading en de stabiliteit.

WeNova
WeNova is de bedenker van de intelligente koppelschotel. De koppel en schotel is te gebruiken voor iedere truck of oplegger en zorgt ervoor dat er veilig gewerkt kan worden zonder hoge kosten.

Vanaf 18 september kan er online gestemd worden op de genomineerden, via www.logistica-online.nl. De stemming sluit op vrijdag 24 november, om 17:00 uur. De winnaar van de publieksprijs wordt tegelijkertijd met de winnaar van de vakprijs bekendgemaakt tijdens de opening van Logistica op dinsdag 28 november.

Inzendingen en beoordeling

De jury is enthousiast over de innovatiekracht binnen het logistieke vakgebied. De inschrijvingen lopen uiteen van innovatieve verbeteringen aan bestaande systemen tot concrete oplossingen met een hoge graad van directe toepasbaarheid voor logistieke problemen binnen het eigen bedrijfsproces. De inzendingen zijn beoordeeld aan de hand van een aantal beoordelingscriteria: toepassingswaarde, mate van innovatie, economisch belang, kosteneffectiviteit en creativiteit. Het idee achter de inzending dient een Nederlandse inbreng te hebben.
De vakjury voor de Logistica Award bestaat uit zes deskundigen: Peter Leerintveld (Logistiek Architect – Specialist material handling/intralogistics Allogic bc), Jan Hommes (directeur Stichting Logistica), Theo van Riet (managing director Vanriet Rohaco), Bas van Steenoven (marketing manager Neopost), Henk Zijm (Universiteit Twente) en juryvoorzitter René de Koster (Erasmus Universiteit Rotterdam).

Logistica

Logistica is de belangrijkste vakbeurs op het gebied van logistiek en goederenstroombeheersing binnen de Benelux. Naast een groot en volledig exposantenaanbod heeft Logistica ook een uitgebreid inhoudelijk programma met congressen, seminars, demonstraties en informatieve tours. De beurs kent deze editie liefst 4 Scala’s, die elk 1 van de aandachtsgebieden Move, Store, Pick en Deliver bestrijken. Gelijktijdig met Logistica vindt ICT & Logistiek plaats, de jaarlijkse vakbeurs voor ICT- toepassingen en -diensten in de logistieke keten.

Tags:

Logistica, Logistica 2017, Logistica Award

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.