Hyster presenteert nieuwe serie empty container handlers

De nieuwe empty container handler van Hyster verwerkt dubbele containers van elk type en biedt de grootste capaciteit in de industrie; tot 11 ton. Daarmee kunnen ook voor wat betreft de productiviteit aanzienlijke voordelen worden bereikt, aldus de fabrikant.

Tegenwoordig hebben sommige lege containers een gewicht van meer dan 5 ton. Daarbij wordt er voor een maximale productiviteit bij veel werkzaamheden met dubbele containers gewerkt. “Het is dan handig als de truck probleemloos dubbele containers van elk type kan verwerken”, stelt Elmer Dammers, Global Product Manager bij Hyster Big Trucks. De nieuwe Hyster empty container handler is zo’n truck en tilt bijvoorbeeld met gemak twee koelcontainers met koeleenheden aan dezelfde kant.

Vernieuwde spreader en mast

Deze nieuwe serie empty container handlers bestaat uit negen nieuwe modellen; 4 voor het oppakken van enkele containers tot 8 hoog (8’6”) en 5 voor de handling van dubbele containers tot 9 hoog (8’6”). De vernieuwde en verstevigde spreaders zijn standaard voorzien van CANbus-bediening en sideshift voor een nauwkeurige bediening. Ook kan er worden gekozen uit diverse vergrendelingssystemen voor de containers. De mast is vernieuwd en in staat om zwaardere ladingen te verwerken. Verder biedt de mast betere prestaties en een langere levensduur, aldus Hyster.

Minder brandstofverbruik

De truck is uitgerust met dezelfde betrouwbare en efficiënte Cummins Stage IV QSB 6.7-motor als zijn voorganger. Daarnaast beschikt de nieuwkomer over een innovatief koelsysteem en een eco-modus waarbij het brandstofverbruik wordt geminimaliseerd. “Ook is deze machine uitgerust met een on-demand, lastafhankelijk hydraulisch systeem dat alleen motorvermogen vraagt wanneer het nodig is. Dit zorgt ervoor dat de bedrijfskosten aanzienlijk dalen”, vult Dammers aan.

Verbeterde functies

De nieuwe container handler biedt uitstekend zicht in alle richtingen en beschikt over een elektronische kruipfunctie, waardoor de chauffeur een superieure controle heeft bij het benaderen van lege containers. Verder zorgt het ontwerp van de spreader ervoor dat de chauffeur de twistlocks of haken in elke laadpositie kan zien.
De truck heeft een cabine die optioneel bij de hoogste ladingen 10° naar achteren kan kantelen, zodat de chauffeur gemakkelijker omhoog kan kijken. Ook is er een 1.000 mm verhoogde cabineoptie beschikbaar die ervoor zorgt dat het zicht nog verder wordt verbeterd wanneer de container op rijhoogte staat.Met een optionele functie voor automatisch inschuiven/uitschuiven kunnen chauffeurs de spreader voor containers van 20 voet of 40 voet heel eenvoudig met één druk op de knop instellen. Daarnaast kan een camerasysteem de chauffeur verder ondersteunen.

Tags:

Container handling, Empty container handler, Empty containerhandler, Hyster, Hyster Big Trucks, Intralogistics

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.