Heffiq voegt nieuwe Hyster li-ion heftruck toe aan assortiment

Hyster introduceert met de J2.5-J3.0XNL een elektrische heftruck voorzien van een volledig geïntegreerde lithium-ion batterij. De truck kenmerkt zich door een hoog rendement, optimale flexibiliteit en een volledig nieuw design, aldus de importeur. Met de J2.5-J3.0XNL voegt Heffiq een krachtige duurzame truck toe, aan het brede assortiment. Eerder dit jaar was de truck geselecteerd als finalist van de IFOY-awards.

De J2.5-J3.0XNL is volledig ontworpen met het oog op de geïntegreerde lithium-ion energiebron. Hierdoor ontstond er ruimte voor een compleet nieuw design. En dat biedt voordelen in vergelijking met een traditioneel heftruckontwerp. Zo biedt de nieuwkomer een groot open bestuurderscompartiment met extra voetruimte. In- en uitstappen is eenvoudig, mede dankzij het lage bestuurderscompartiment. De truck heeft hierdoor bovendien een verlaagd zwaartepunt, wat bijdraagt aan een verbeterde wegligging tijdens lange ritten en in bochten. Met name voor langere bestuurders is het lager geplaatste compartiment een uitkomst.

Verbeterde acceleratie

Hyster kon het totale gewicht van de elektrische truck verminderen door gebruik te maken van de geïntegreerde lithium-ion batterij. De li-ion accu maakt bovendien een verbetering mogelijk van de acceleratie en de stabiliteit. De heftruck kenmerkt zich door een hoog rendement en lage operationele kosten, laat de fabrikant weten.

Lithium-ion accu

Het onderhoud aan de J2.5-J3.0XNL wordt gereduceerd door de onderhoudsvrije lithium-ion batterij. De krachtbron laadt snel op en verhoogt aanzienlijk de flexibiliteit in vergelijking met loodzuuraccu’s. Zo kan de batterij eenvoudig worden bijgeladen tijdens pauzes. Productiviteit tijdens ploegendiensten is zo gewaarborgd. Er zijn immers geen wisselbatterijen meer nodig zijn. Bovendien heeft de batterij een aanzienlijk langere levensduur in vergelijking met loodzuur batterijen.

Met een hefcapaciteit van 2,5 tot 3 ton is de J2.5-J3.0XNL bijzonder geschikt voor middelzware toepassingen. De truck draagt tevens bij aan een emissievrije werkomgeving, aangezien er tijdens het laadproces geen schadelijke gassen vrijkomen. Dit maakt de truck uitermate geschikt voor het gebruik in operaties met strikte hygiënenormen, zoals de voedings- en drankenindustrie of in farmaceutische toepassingen.

Tags:

Heffiq, Heftruck, Heftrucks, Hyster, Hyster J2.5-J3.0XNL, Intern transport, Intralogistiek, J2.5-J3.0XNL, Li-ion, Lithium ion

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.