Linde toont de toekomst op LogiMAT 2017 in Stuttgart

Linde Material Handling staat samen met enkele partners op de LogiMAT 2017, van 14 t/m 16 maart in Stuttgart (D). Op de vakbeurs gaat de fabrikant onder andere in op de digitalisering en verdere automatisering van de intralogistiek. Welke technologieën kunnen nu al op een rendabele manier worden ingezet? En hoe kunnen deze worden geïntegreerd in de bestaande operations? Het antwoord op deze en vele andere vragen geeft Linde Material Handling in hal 8, op stand B21.

Een van de centrale focuspunten op de stand is het groeiende aanbod lithium-ion-modellen. Naast pallettrucks, palletstapelaars, orderpickers en trekkers bevat het assortiment nu ook heftrucks met een contragewicht. Bovendien heeft de fabrikant aangekondigd het komende jaar nog meer modellen te gaan uitrusten met de nieuwe batterijtechnologie.

Halfautomatische pickoplossing

Linde blijft ook zijn assortiment van geautomatiseerde producten uitbreiden. In de toekomst zullen deze ‘robottrucks’ steeds vaker gebruikt gaan worden voor het opslaan en ophalen van producten op hoge stellingen in hoge magazijnen. Precies op tijd voor de LogiMAT lanceert Linde daarom een halfautomatische pickoplossing: de Linde N20 OptiPick. Hiervan was op het klantevenement ‘World of Material Handling’ in 2016 al een voorproefje te zien. Operators kunnen zich hiermee volledig richten op hun pickactiviteiten, onnodig lopen tussen truck en stelling voorkomen en zodoende in het algemeen productiever werken. Een slimme armband wordt hierbij gebruikt als afstandsbediening. Met dit apparaat kan de operator afzonderlijk instelbare rijinstructies programmeren. Het voertuig gaat vervolgens zelfstandig rijden, op een vooraf ingestelde afstand ten opzichte van de stellingen en stopt als hij de ingestelde afstand heeft afgelegd. Tijdens het rijden omzeilt hij kleinere obstakels. De lage orderpicker stopt automatisch als hij aan het einde van een gang is aangekomen. De truck is voorzien van een uitgebreid veiligheidssysteem, met intelligente sensoren, een voetbeschermer die helemaal rond het voertuig loopt, een noodstopschakelaar en een lamp met meerdere kleuren, die aan de operator diverse voertuig statussen kan laten zien.

Software en apps

De ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en netwerken brengen ook veel mogelijkheden met zich mee om de efficiëntie van interne materiaalstromen te verbeteren. Op de Linde-stand leren bezoekers hoe ze diverse software- en simulatietools kunnen gebruiken om oplossingen voor materiaalstromen nog beter te plannen. Ook kunnen ze zelf zien hoe nuttig de app ‘Mobile Service Manager’ is bij het versnellen van de service en het onderhoud en bij het verbeteren van de beschikbaarheid van trucks. Een ander focuspunt op de Linde-stand is de oplossing ‘connect:’ voor fleetmanagement, met talloze functiegroepen zoals toegangscontrole, schoksensoren en gebruiksanalyses.

Unieke bediening

‘Last but not least’ zal Linde in Stuttgart ook voor het eerst diverse nieuwe pallettrucks met een staplatform, pallettrucks met een bestuurdersstoel en ‘double stackers‘ presenteren. De voertuigen, die bij voorkeur worden gebruikt voor het laden en lossen van vrachtwagens en voor het transport in ruimten met blokopslag, hebben een nog compacter design zodat ze eenvoudiger kunnen manoeuvreren in kleine ruimten. Ook zijn de stamodellen uitgerust met een bedieningsplatform dat compleet is losgekoppeld van het chassis. Voor een select aantal modellen is ook de bedieningsunit ‘Tip Control’ beschikbaar. Deze is voorzien van een stabiele handgreep met geïntegreerde bedieningselementen. Zo kan de medewerker eenvoudig de rij- en heffuncties aansturen met alleen de duim en de wijsvinger.

 

 

 

 

Tags:

Intralogistiek, Linde, Linde Material Handling, LogiMAT, MotracLinde, OptiPick

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.