Jungheinrich presenteert innovaties op LogiMAT 2023

Traditiegetrouw onthult Jungheinrich op de LogiMAT gloednieuwe producten. Dit jaar stond de EAE212a in de spotlights. De nieuwe AMR verzorgt horizontaal transport van lasten tot 1,2 ton en is bijzonder eenvoudig te integreren in elke bestaande magazijnomgeving.

Voor de navigatie zijn geen kunstmatige oriëntatiepunten nodig. Dankzij de nieuwe modelleringstool is een inzet van de EAE 212a binnen enkele uren mogelijk; voor eenvoudige projecten zelfs binnen 30 minuten. De EAE 212a kan stand-alone aan het werk, maar is ook te koppelen aan een bestaand hostsysteem in het magazijn.

Daarnaast gaf Jungheinrich letterlijk een betere inkijk in haar PowerCube, de beursnoviteit van vorig jaar. Het bakken-opslag-systeem werkt vanaf de onderzijde en dat biedt tal van voordelen, variërend van een hogere capaciteit, geen beperkingen van dakvormen of strenge vloereisen. Dankzij de volledig opengewerkte opstelling trok de PowerCube opnieuw erg veel aandacht.

Aangezien automatisering de toekomst heeft, demonstreerde Jungheinrich haar automatische transport en opslagsysteem zoals dat werkt bij het Nederlandse Prodrive in Son. Het samenspel van AMR’s voor horizontaal transport en de geautomatiseerde EKX-combitruck voor de in- en uitslag van pallets, viel bij veel bezoekers merkbaar in de smaak.

Minder nadrukkelijk in de spotlights, maar wel gloednieuw, was de nieuwe elektrische heftruckserie met de 3,5 tons EFG 435 als voorbeeld. De vernieuwde, volledig ontkoppelde cabinemontage zorgt voor extra comfort. De voetruimte is vergroot en de dakstijlen zijn versmald voor extra zicht rondom. Het oppervlak van het panoramadak is groter en dankzij camerasysteem is ook zicht achter de truck optimaal. De EFG serie kent nieuwe railconcepten voor montage van additionele apparatuur en is voorzien van een sound module. Hieraan kan de chauffeur een telefoon koppelen voor muziek en communicatie.

Ook toonde Jungheinrich haar jongste Fleet Management System (FMS) en WMS oplossingen. Kortom geen wonder dat het drie dagen lang erg druk was op de LogiMAT stand in Stuttgart.

Tags:

EAE212a, Intralogistiek, Jungheinrich, Jungheinrich EAE212a, Jungheinrich PowerCube, LogiMAT, LogiMAT 2023, PowerCube

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.