UniCarriers levert nieuwe intern transport vloot aan NEX Logistics

Logistiek dienstverlener NEX Logistics, een dochteronderneming van het Japanse Nippon Express, heeft voor haar EDC in Bedburg/Erft, Duitsland, 37 nieuwe UniCarriers intern transport trucks in gebruik genomen. Vanuit deze locatie verzorgt NEX Logistics voor één van haar klanten de leveringen van elektronica in de gehele EMEA-regio. Naast het intern transport heeft UniCarriers ook de bijbehorende accuwisselsystemen geleverd. Met de oplossing worden de zware accu’s van de reachtrucks in slechts één minuut automatisch gewisseld.

NEX Logistics exploiteert in Bedburg het Europese Distributie Centrum voor een fabrikant van consumentenelektronica en kantoorapparatuur. Sinds de start van dit EDC in 2009 werkt de logistieke dienstverlener al samen met UniCarriers. In totaal zijn er nu ongeveer 50 intern transport trucks in gebruik. Met de nieuwe order voor 37 machines geeft NEX Logistics opnieuw het vertrouwen aan UniCarriers als logistieke partner.

De levering omvat zeven UHD reachtrucks, 15 PPL lage orderpickers, 13 PMR pallettrucks en twee EPH hoge orderpickers. De trucks worden ingezet voor de handling van hoogwaardig elektronische apparatuur. Deze apparatuur wordt in bulk geleverd en na het palletiseren door de pallettrucks naar het hoogbouwmagazijn getransporteerd. De reachtrucks, voorzien van een geïntegreerd camerasysteem, zijn verantwoordelijk voor de opslag tot wel 12,5 m hoog. Ook is het de taak van de reachtrucks om de pallets op orderverzamelhoogte te plaatsen, zodat de PPL orderpickers de goederen gemakkelijk kunnen verzamelen voor verzending. De twee hoge orderverzameltrucks worden uitsluitend ingezet voor de permanente voorraadinventarisatie; een belangrijke taak in een 65.000 m2 groot magazijn.

Automatische accuwissel in één minuut

Naast het UniCarriers fleet management systeem, heeft de logistieke dienstverlener het magazijn voorzien van accuwisselstations. De zogenaamde Battsman wordt gebruikt voor de lage orderpickers en pallettrucks en transporteert de lege accu naar het laadstation, waar vervolgens een volle accu wordt opgehaald. De reachtruckaccu’s, met een gewicht tot 800 kg, worden binnen een minuut volledig automatisch vervangen door het Fast-Track-Power-Plus systeem. Beide wisselsystemen zijn door UniCarriers ontwikkeld en zorgen ervoor dat de chauffeurs veilig en ergonomisch de batterijen kunnen wisselen, bovendien leveren de systemen kostbare tijdswinst op.

Tags:

Intralogistiek, UniCarriers

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.