IFOY AWARD 2019: “Best in Intralogistics” certificaten overhandigd

Aan het einde van de IFOY Test Days, van 1 tot en met 8 maart 2019 op het beursterrein van Hannover, overhandigde de organisatie de ‘Best in Intralogistics’ certificaten 2019 aan vertegenwoordigers van Cargometer, Clark, Combilift, Hubtex, Jungheinrich, Raymond, SAE, Still, Torwegge en UniCarriers. Voor het eerst in de geschiedenis van de IFOY Award werden de certificaten ook uitgereikt aan twee start-ups: ProGlove en Trône Seating.

Het keurmerk ‘Best in Intralogistics’ werd vorig jaar geïntroduceerd om de hoge mate van innovatie van de genomineerde trucks en oplossingen die de IFOY-testprocedure met succes hebben afgerond, zichtbaar te documenteren. Alleen innovaties, die het certificaat dragen, zijn geslaagd voor de driedelige IFOY Audit.

IFOY-Innovatiecheck

Het eerste deel van de IFOY Audit is de wetenschappelijke IFOY Innovation Check, die wordt uitgevoerd door het Dortmund Fraunhofer Instituut voor Materiaalstroom en Logistiek (IML), de leerstoel voor Technische Logistiek aan de Universiteit van Dresden, de leerstoel voor Materiaalstroomlogistiek (fml) aan de Technische Universiteit van München en de leerstoel voor Machine Elementen en Technische Logistiek aan de Helmut Schmidt Universiteit in Hamburg. De experts beoordelen de finalisten op marktrelevantie, voordeel voor de klant, soort uitvoering en mate van innovatie.

IFOY-test

De tweede van de IFOY Audit is de praktijkgerichte IFOY Test van de Nederlandse vakjournalist Theo Egberts. Het meet de harde feiten en vergelijkt deze met de relevante concurrerende machines. De genomineerden worden onderworpen aan het IFOY-testprotocol, dat ongeveer 80 criteria omvat en onder andere kosteneffectiviteit en energie-efficiëntie, veiligheid en ergonomie beoordeelt.

Juryleden en adviseurs

Het derde deel van de audit is de beoordeling van de finalisten door de 29 juryleden en hun geautoriseerde adviseurs. De juryleden vormen een oordeel op basis van de IFOY Innovation Check, de IFOY Testresultaten en hun eigen testervaringen.

Alle genomineerden in een categorie worden niet met elkaar vergeleken, maar altijd met vergelijkbare trucks of oplossingen op de markt.

Wie dit jaar de felbegeerde awards winnen, wordt bekend gemaakt tijdens de IFOY Award Night, op 26 april in de Hofburg Wenen (Oostenrijk).

Tags:

Cargometer, Clark, Combilift, Hubtex, IFOY, IFOY Award, IFOY Awards, IFOY Awards 2019, IFOY Test Days, Intralogistics, Jungheinrich, ProGlove, Raymond, SAE, Still, Torwegge, Trône Seating, UniCarriers

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.